Polițistul care a luat 25 de mii de euro de la un infractor, anchetat disciplinar de superiori

Written by on mai 18, 2017

Comisarul-șef Cătălin Bejinariu, angajat al Poliției Municipale Bârlad, este acum cercetat de către superiorii săi în legătură cu suma împrumutată de la Cordaș Marius – asociat de mulți ca membru al lumii interlope locale.

SUPERIORII POLIȚISTULUI AU DISPUS O ANCHETĂ DISCIPLINARĂ DUPĂ CE AU AFLAT DIN PRESĂ DESPRE ÎMPRUMUTUL DIN DECLARAȚIA DE AVERE!

După informațiile publicate de BDB News, conform cărora șeful Biroului Investigații Criminale Bârlad figurează în declarația de avere cu un împrumut de 25.000 de euro de la o persoană fizică cunoscută cu antecedente penale și vizat într-o altă anchetă în care este suspectat de clonare de carduri și infracțiuni informatice, conducerea IPJ Vaslui a decis să efectueze o anchetă internă cu privire la aspectul mai sus menționat.

Comisarul-șef Cătălin Bejinariu trebuie să explice acum superiorilor conjunctura în care a ajuns să se împrumute de la cel care avea deja o condamnare emisă de Tribunalul Galați în anul 2013 pentru prelevare de bani din bancomate cu intrumente de plată clonate. În funcție de rezultatul anchetei interne, șeful Biroului Investigații Criminale riscă de la mustrare până la penalizarea prin reducerea salariului pe o perioadă determinată, sau chiar suspendarea din funcție.

Reamintim că ancheta internă a IPJ Vaslui survine după ce cotidianul nostru a publicat declarația de avere a polițistului Bejinariu Cătălin, la aproape doi ani după ce acesta a completat-o și predat-o colegilor săi pentru publicare. Deși împrumutul figura cu anul 2014, nimeni nu a sesizat în luna iunie 2015 când a fost publicată, că pe ea figurează numele lui Marius Cordaș, suspectul reținut în aprilie 2015 în dosarul instrumentat de DIICOT și pentru care s-a format o comisie rogatorie cu anchetatori de la FBI, polițiști din Japonia, Oman, etc.. Gruparea, formată în mare parte din bârlădeni, este suspectată că a prejudiciat instituții bancare din SUA și Oman cu peste 11 milioane de dolari.

BÂRLADUL: RAIUL INFRACTORILOR ȘI AL POLIȚIȘTILOR „AFACERIȘTI”!

Surse din cadrul poliției Bârlad spun că în interiorul instituției domnește o stare de neliniște și că nervii sunt întinși la maxim din cauza unor „tabere” formate pe principiul „dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră!”. Mai mulți polițiști susțin că la plecarea acasă își lasă „strategic” semne în birou și prin acte, de frica celorlați colegi, pentru a nu fi compromise. Schimbarea lacătului unde se țin documente importante a devenit obișnuință periodică.

Tot mai mulți taximetriști se plâng de faptul că sunt obligați să facă față concurenței neloiale și să-i suporte pe „colegii pirați”, asta din cauză  că printre taximetrele din trafic se află și cele ale unor polițiști. Pentru a nu „tulbura apele”, oamenii legii trec cu vederea abaterile astfel că pe lângă taximetriștii corecți „supraviețuiesc” și cei care nu au atestate, ne-au spus mai mulți șoferi de taxi care au preferat anonimatul.

Cunoscut este și un caz în care doi polițiști au închiriat o locație la preț negociat sub-evaluat, cu promisiunea către proprietar că i se va asigura protecția împotriva unei grupări care îi provoca daune periodic.

Nenumărate scandaluri între găștile de cartier, denumite sonor drept „clanuri”, au adus Bârladul în atenția mass-mediei centrale în ultimii trei ani. Nu de puține ori, cei implicați în răfuieli deosebit de violente au sfârșit doar sub măsura controlului judiciar, magistrații de la Tribunalul Vaslui fiind nevoiți în foarte multe rânduri să „corecteze” deciziile date de judecătorii bârlădeni. Bătăuși, tâlhari, violatori, traficanți de droguri și infractori deosebit de violenți au fost lăsați liberi, ca mai apoi să ajungă după gratii după contestațiile procurorilor.

În ultimii doi ani, Poliția Bârlad a fost în centrul mai multor scandaluri care au ajuns și media, cazul fostului comandant Vasile Chelaru fiind unul dintre cele mai răsunătoare. El a fost ridicat cu mascații și reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Vaslui sub acuzațiile de abuz în serviciu, delapidare și favorizarea infractorului într-un caz de viol. Imediat după expirarea ordonanței, acesta a fost plasat sub control judiciar.

Mihăiță Lupu, agent al Biroului de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, aflat în subordinea DIICOT, a demisionat în 2015 după ce a fost suspectat că face parte din gruparea care a fraudat instituțiile bancare din SUA și Oman.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background