Primăria din Bârlad obligată la plata a 1,39 milioane de lei pentru TVA neîncasat, după vânzarea unor terenuri

Written by on October 27, 2015

Curtea de apel Iași a decis ca Primăria Bârlad să plătescă către Finanțele Publice suma de 1,39 milioane de lei, după ce instituția nu a perceput TVA-ul de pe mai multe terenuri vândute unor persoane fizice și juridice.

Terenurile erau din domeniul privat al municipiului Bârlad și au fost vândute de către autorități în perioada 2007 – 2013. Curtea de Apel Iași obligă Unitatea Administrativ Teritorială Bârlad și la plata penalităților și majorărilor de întârziere aferente la suma datorată.

Reprezentanţii Primăriei Bârlad susţin că, practic, debitul stabilit acum de către Curtea de Apel Iaşi a fost achitat prin plata lunară de la bugetul local a unor sume de bani, în urma unui grafic de reeşalonare până în 2018 stabilit de comun acord cu Finanţele Publice.

„Suma totală impusă pentru neplata TVA se ridica, conform raportului de control, la 3,8 milioane de lei. Până acum, Primăria Bârlad a achitat 1,6 milioane de lei, deci mai mult decât suma stabilită de instanţă. Evident, aşteptăm comunicarea deciziei de către instanţă pentru a vedea exact ce obligaţii de plată avem”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad, Constantin Niţuc.

Hotărârea dată de Curtea de Apel Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.


Sursa: Zf.ro

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background