Primarul alocă aproape un miliard de lei vechi pentru inventarierea cărților de la biblioteca municipală

Written by on decembrie 19, 2016

După ce a realizat „în câteva luni ce alții nu au făcut într-un an” și a dus la îndeplinire tot ceea ce și-au dorit bârlădenii, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, s-a aplecat darnic spre cărți.

A inițiat un proiect de hotărâre si dorește să ofere bibliotecii „Stroe S. Belloescu” suma de 15.000 de lei pentru expertizarea fondului de carte veche şi alţi 78.000 de lei pentru inventarierea şi digitalizarea tuturor volumelor deţinute de instituția de cultură.

Adică, 93.000 de lei zboară din buget spre cărți. Întrebat de jurnaliști dacă acesta este un proiect de care avea nevoie orașul, primarul Boros a declarat „toate bibliotecile din țară au un astfel de program, dacă la Bârlad avem o Biblie veche de 200 de ani și suntem singurii care o deținem?!”.

Am fi cu adevărat norocoși, dar acest lucru nu îi satisface pe bârlădenii care iau cu asalt pagina de socializare a edilului-șef.

CANALIZARE, TOMBEROANE, PARCĂRI SI CÂINI.

Acestea sunt doar o parte din doleanțele celor care au intrat pe contul de Facebook al primarului:

Un bârlădean scrie: „Vă rugăm să luati în calcul și canalizare asfaltare fundatura Alexandru Sahia! Suntem in centrul orasului, plătim impozit pentru zona zero și avem strada pietruită și fose”.

Un alt cetățean îl întreabă „strada Iorgu Juvara – Fundatura 2 când se asfaltează? Când vom avea si noi pubele pt gunoi? Suntem mai rău ca la sate.”

Dar, se vor da 93.000 de lei pentru un lucru care mai putea aștepta.

COPIII TALENTAȚI, UITAȚI!

Ii sugeram edilului șef să își îndrepte atenția asupra copiilor care în acest an au făcut, din nou, sa se audă de orașul Bârlad.

Elevii care au participat la competiții naționale și internaționale și care, ar fi dorit sa vadă că rezultatele lor sunt apreciate.

Oare acești bănuți, rămași necheltuiti la final de an, nu puteau fi oferiți lor ?

Sau, dacă tot vorbim de transparență, supuneți dezbaterii publice acest proiect! Să vedem ce spun și cei care v-au votat.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background