Replică dură a elevei de la liceul „M. Eminescu” din Bârlad, către Adrian Solomon

Written by on martie 22, 2016

 „Nu mă interesează scrisorile care nu-mi sunt direct adresate, la cabinet, atât. … Nu mă intersează scrisorile către autorități pentru că eu nu sunt autoritate. … Ideea e că unii sunt mai activi pe spațiile astea online decât la școală.

Și-i păcat să treacă simulările de bacalaureat și tu să te fixezi numai pe online. … Noi avem alte informații, că nici n-a participat la simulările de bac. … Ideea este să ne ținem de școală până când o terminăm, ca să nu terminăm și liceul la Casa de Cultură, cum a făcut prefectul cu facultățile sale.” – declarație Adrian Solomon, deputat PSD, Conferință de presă 21 Martie 2016 (sursa video:www.b-o.ro){vembed Y=rINWSO3w6vE}

Drept răspuns la declarațiile deputatului PSD, Adrian Solomon, din data de 21 martie, Andra Georgiana Palmaciu (eleva de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad) a postat pe contul său de Facebook o nouă scrisoare, pe care o redăm integral:

 #‎AmDreptulLaReplică!

Domnule Solomon, așteptam acest moment. Știam că veți renunța la sfaturile cunoscuților de a vă ține în frâu atitudinea violentă, știam că veți evada din propria cochilie prin singura cale pe care o cunoașteți, încercarea de a denigra.

Știu că ați fost crezut, știu că apelați la naivitatea cetățenilor și vă axați pe faptul că nu se vor deranja să afle adevărul.

Toate acestea fiind spuse, îmi permit să vă anunț că aveți informatori neexperimentați, dat fiind că am fost prezentă la simulări, ba chiar am și fost admisă și cu siguranță acest lucru ar trebui să fie ultima dumneavoastră grijă, având în vedere că nu mă cunoașteți.

Așadar, înainte de a aduce acuzații, ar fi politicos să vă informați cu exactitate sau poate ar trebui să evitați să mai mințiți. Nu credeți că o faceți destul în campaniile electorale?

Vă scriu iar, în mediul virtual, pentru că nu sunteți cu nimic mai important față de restul cetățenilor…sau așa vă considerați?

Superioritatea pe care credeți că o dețineți, este un fals, o închipuire, cum veți ști altfel de ce anume au nevoie cetățenii dacă nu vă veți afla la același nivel? Sau nu vă pasă de nevoile noastre?

Ar trebui să ne mulțumiți, nu să ne denigrați, nu uitați, în curând, voi face parte din grupul celor votanți.

Părinții mei cotizează la salariul dumneavoastră și decideți că este lăudabil să le denigrați fiica? Îmi pare rău că părinții mei nu vă pot întâlni, însă mama slujește alt pământ de mulți ani, pierzând astfel toate momentele importante ale familiei, iar tata nu își permite să vă strângă mâna, dat fiind că sunteți un domn, și nu poate risca să vă provoace o grimasă atunci când îi veți simți bătăturile.

Domnule, chiar nu au importanță îndrumările dumneavoastră spre a mă școlariza, am ajuns aici și fără ajutorul dumneavoastră.

Sună a ironie, atunci când mă „trimiteți la școală”, având în vedere că o fac, deși CLM, cu o majoritate pe care o știm cu toții, nu îmi oferă un transport decent.

Să știți domnule că nu-mi fac un obicei din a vă scrie, cunosc nulitatea, însă, așa, ca printr-o minune, dacă v-ați pierde „rolul esențial” din viața politică, ce veți face? Eu imi voi continua studiile. Dumneavoastră veți deveni iar un domn profesor de istorie fără titulatură? Banal, pentru spiritul dumneavoastră superior, nu credeți?

Astfel, domnule, nu credeți că ar fi de apreciat să evitați în a mai denigra și a mai minți cetățenii? Sau spiritul civic al tinerilor vă înspăimântă? De ce vă temeți cu adevărat?

Să nu vă aștepți vreodată, la o scrisoare oficială, „la birou, acolo”, pentru că nu vă consider într-atât de important încât să mă deranjez, cu toată stima, însă nu pot admira o persoană ce a contribuit într-un mod sau altul la bătăturile tatei și lacrimile mamei.”Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background