Rețineri în cazul suspecților de furt de energie electrică și gaze naturale

Written by on August 24, 2015

Nouă persoane au fost reținute de anchetatori în urma perchezițiilor domiciliare efectuate ieri, pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate și pe raza orașului Murgeni.

Acestea urmează să fie prezentate magistraților cu propunerea de arestare preventivă. Prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională a acestor persoane a  fost estimat la o valoare de aproximativ 400.000 de lei.

La sfârșitul săptămânii, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în colaborare cu reprezentanți ai unei companii de distribuție a energiei electrice, au efectuat 80 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate și pe raza orașului Murgeni.

Peste 40 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrica și gazele naturale au fost conduse la sediul Poliției municipiului Bârlad în vederea audierii.

„În urma probatoriului administrat, Radu B., de 46 ani, din municipiul Bârlad, Constantin N., de 47 ani, din municipiul Bârlad, Costel O., de 48 ani, din orașul Murgeni, Ovidiu I., de 36 ani, din comuna Pogonești, Daniel M., de 24 ani, din comuna Zorleni, au fost reţinuţi pentru o perioada de 24 ore.

Anchetatorii au stabilit faptul că, în perioada 2014-2015, Radu B., Constantin N., angajați ai companiei de distribuție a energiei electrice, în complicitate cu un alt angajat al companiei și alte două persoane care au fost angajate la această companie, împreună cu Ovidiu I., Daniel M., Costel O., angajați ai unei firme care  prestează activități pentru compania de distribuție a energiei electrice, în diferite modalități, citiri eronate ale indecșilor, racordări ilegale, modificarea sau înlocuirea sigiliilor plombelor metrologice, înlocuirea de contori, au produs prejudicii companiei de peste 400. 000 lei.

De asemenea, prin extinderea cercetărilor, s-a stabilit faptul că în perioada iunie 2014- iunie 2015, Marian F., de 26 ani, Andrei C., de 20 ani, I. Petronel, de 18 ani şi Constantin M., de 16 ani, au participat, sub diferite forme, la sustragerea de stâlpi metalici zincați și a altor componente de susținere a stâlpilor (cabluri și întinzători) care aparțineau unei societăți comerciale din municipiul Iași.

Şi faţă de aceste persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore”, a precizat Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În ziua de 24 august a.c. procurorul de caz va solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a acestor persoane.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale și identificarea altor persoane implicate în activitatea infracţională, față de care să fie propuse măsuri legale.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background