Sărbătoare fadă la Bârlad, de Ziua Națională

Written by on noiembrie 29, 2016

Ziua Națională a României va fi marcată si la Bârlad. Deși bârlădenii au votat pentru schimbare, edilul șef a rămas „ancorat” în obiceiurile consacrate de nea Titi.

Aceeași oameni se vor aduna și vor depune câte o coroana de flori, vor rosti veșnicele si obositoarele discursuri, iar invitații vor fi cei care an de an spun prezent (consilieri, politicieni, etc.)

Singura deosebire față de ceea ce s-a întâmplat până acum este faptul că municipalitatea se va limita la tradiţionalul ceremonial militar şi religios (se spune adio la fasolea cu cârnați si la paharul cu vin fiert).

Manifestările sunt programate începând cu ora 13:00, în faţa primăriei, lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Acțiunea va începe cu onorul militar dat de garda de onoare, o slujbă de pomenire şi intonarea imnului naţional de către Fanfara „Bârlădeanca”, punctul culminant fiind asigurat de defilarea gărzii de onoare.

A VRUT , DAR NU S-A PUTUT.

Primarul, av. Dumitru Boros, a dus tratative pentru desfăşurarea unei parade militare pe bulevardul Republicii, dar răspunsul primit din partea Statului Major al Forţelor Terestre a fost nefavorabil.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background