Șase participanți la luptele de stradă, propuși pentru arestare preventivă

Written by on June 30, 2016

ACTUALIZARE Ora 20:00. Judecătorii bârlădeni au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Robert Dura. Practic, magistrații de la Judecăria Bârlad au dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar sub care acesta se afla.

Pentru ceilalți cinci reținuți judecătorii au decis să aplice măsura controlului judiciar pentru o peroiadă de 60 de zile. Măsura nu este definitivă, putând fi contestată de procurori și suspecți în termen de trei zile.


Știre inițială. Polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul Poliției municipiului Bârlad. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe obiecte fabricate anume pentru tăiere, împungere sau lovire ce ar fi putut fi folosite la comiterea de infracțiuni.

Față de șase persoane Robert Dura , de 19 ani, Ionuț Hoțoi, de 22 ani, Bogdan Pancu, de 26 ani, Robert Călin, de 26 ani, Alin C., de 28 ani și Alin Marian Albișor, de 39 ani, domiciliate în  municipiul Bârlad, au fost emise ordonanțe de reținute pentru o perioadă de 24 ore pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Cei șase reținuți vor prezentați astăzi în fața instanței de judecată de la Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetări efectuate până în prezent de polițiștii de investigații criminale a reieşit faptul că, în ziua de 26 iunie a.c., între aceste persoane au fost exercitate, în locuri publice, acte de violență și amenințări.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestor persoane precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Citește și Percheziții cu mascații la luptătorii unui club MMA din Bârlad

Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background