„Școala Altfel” – În vizită la polițiștii vasluieni

Written by on martie 30, 2018

În această săptămână, în cadrul programului educațional ”Școala Altfel”, polițiștii au fost vizitați de mai mulți elevi din cadrul unităților de învățământ din județul Vaslui.

La Inspectoratul de Poliţie Județean Vaslui și la Poliția municipiului Bârlad au sosit în vizită elevi dornici să cunoască mai multe informații despre profesia de poliţist. Vizita s-a desfăşurat cu ocazia cunoscutului program derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

La activitate au participat elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din municipiul Vaslui, de la Școala Gimnazială ” Manolache Costache Epureanu” din municipiul Bârlad și elevi de la Școala Generală din comuna Bogdana.

Programul a oferit prilejul poliţiştilor vasluieni să se întâlnească cu elevii, atât pentru a le adresa sfaturi şi îndrumări, cât şi pentru a promova profesia de poliţist.

Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat elevilor armamentul şi logistica pe care o utilizează în desfăşurarea misiunilor, în timp ce poliţiştii de la Serviciul Criminalistic le-au aratat tinerilor vizitatori aparatura utilizată pentru identificarea urmelor papilare şi modalităţile de culegere a probelor de la faţa locului. De asemenea, polițiștii rutieri le-au explicat elevilor cât de importantă este o atitudine responsabilă în trafic.

La activitate nu a lipsit nici câinele RICO care a încântat copii cu o demostrație.

Întâlnirea cu poliţiştii vasluieni a reprezentat pentru copii un eveniment foarte interesant, fiind fascinaţi de complexitatea meseriei de poliţist, de tehnica utilizată de poliţişti pentru identificarea autorilor unei infracţiuni sau de modalităţile de intervenţie pentru păstrarea siguranţei în comunitate, mulţi dintre ei fiind deja hotărâţi să aleagă această profesie.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background