Scrisoare deschisa: „Nu suntem proști, nu suntem inculți sau neinformați asa cum afirmați!”

Written by on March 14, 2016

Eleva de clasa a XII-a, Andra Georgiana Palmaciu, de la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Bârlad, a postat pe contul său de facebook o nouă scrisoare deschisă adresată autorităților, dezamăgită de faptul că licitația pentru concesionarea transportului a fost amânată.

„Amânaţi-ne! Amânaţi-ne! Într-o zi, ne vom pierde răbdarea!

9.12.2015 – Va suna cunoscut, domnilor? Nu cred. Va reamintesc. După doua curse in care am fost obligata (iar) sa respir fixativul doamnei din fata mea, sa fac exerciții de echilibristica încercând sa nu cad, sa mă las călcata in picioare (la propriu) sa mă lupt, intr-o jungla moderna a secolului, ajung acasă, scârbita si total ofuscata, va scriu, cu speranța ca va voi strica ziua, exact așa cum permiteți dumneavostra sa fie stricate zilele votanților.

18.12.2015 – Contractul firmei ce se ocupa cu transportul in comun, expira. In aceeași zi, domnilor consilieri locali, ați aprobat prelungirea contractului de concesionare cu 5 luni.
Știu, a fost nevoie de revolta, de presa, de agitație, ca sa va pese.

Am fost prezenta domnilor, in momentul in care încercați sa va asumați acțiuni pe nedrept, am fost de fata domnilor când nu ați cunoscut răspunsurile a 3 întrebări logice, am fost de fata domnilor când mă priveați in ochi cu dispreț pentru simplul fapt ca cer respectarea drepturilor elevilor. Este dureros, presupun, sa respectați legea. Este inacceptabil ca elevii sa se revolte. Este de prost gust sa vrem sa calatorim in condiții umane, respectând reglementările.
Ați votat in fata mea, ați acceptat o lege deja scrisa, după 5 ani.

20.01.2016 – Ziua in care intr-o conferința de presa, ați votat. Ziua in care ați presupus ca este de ajuns sa va sinchisiți sa ridicați o mana, ca noi, elevii, inculți, așa cum ne credeți si ne vreți, sa ne retragem, așteptând. Așteptând sa amânați si sa tot amânați o licitație, timp in care cetățenii dumneavoastră sunt in continuare obligați sa calatoreasca in condițiile pe care ar trebui sa le cunoașteți. In momentul in care vi s-au adus la cunoștința condițiile si vi s-a amintit faptul ca, practic, incalcati legea, ne-ați tratat cu o ridicare din umeri.

Nu suntem proști, nu suntem inculți sau neinformați așa cum afirmați. Eu sunt indignata, prietenii mei sunt scârbiți, colegii mei sunt dezamăgiți, parintii noștri sunt obosiți, iar voi ne obligați sa așteptam. Mi-as dori sa fiți obligați sa folosiți transportul in comun, dar presupun ca nu va puteți dezlipi de bolidurile dumneavoastră. Mi-as dori sa va vad chipul, transpirat si lipit de geam, exact așa cum stăm, noi, liceeni, zilnic.

14.03.2016 – Licitația se amâna! Nici nu mă așteptam la o alta decizie. Clar, firma actuala mai are nevoie de timp sa poată investi, altfel ar pierde licitația, prezenta fiind singurul act lăudabil. Oferiți timp firmei actuale, poate-poate reușesc sa îndeplinească parțial condițiile impuse in caietul de sarcini, acum, nemaiavând avantaje.

Exercițiu:
Un singur elev plătește 4 lei/zi pe transportul in comun. 4lei*7(o singura saptamana)=28 lei.
Din cei 10.000 de elevi, raportat la un număr realistic de doar 2000, cei care folosesc transportul in comun zilnic, rezulta 2000*28lei=56000. Jumătatea acestei sume, reprezintă reducere de care nu beneficiem, 56000lei÷2=28000lei, deși CLM Bârlad a votat pro. Revin cu aceeași întrebări ce v-am mai adresat-o, domnilor, unde ajung acești bani?
Știți cat de mult reprezintă, pentru un elev si pentru familia sa, o astfel de reducere? Daca pentru dumneavoastră este infima, ei bine, sa știți ca pentru noi contează. As vrea sa va remarcați faptul ca aceasta suma reprezintă doar cele 7 zile, nicidecum anii noștri de liceu.

Vreau sa știți ca nu am uitat. Nici eu, nici colegii mei, si nici votanții de care, se pare, va pasa cel mai mult. Modul in care ne tratați, disprețul, superioritatea, sunt moduri ce instiga la revolta. Sa înțelegem, prin atitudinea degajata pe care o dețineți, ca nu va pasa de noi? Ca noi nu reprezentam o prioritate?

PS: Nici după ceea ce am scris azi, nu voi răspunde la apelurile private!”Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background