Se patinează, gratuit, pe străzile din Bârlad

Written by on January 18, 2017

Nu mai trebuie să dați bani pentru a patina! Primăria Bârlad oferă gratuit trotuarele pline de gheață, care s-au transformat in adevarate probe sportive pentru bătrâni. Cu pași mărunți, cu cizmele îmbrăcate in șosete, pensionarii care sunt nevoiți sa iasă din case zilele acestea, merg ca pe „gheață”.

Nicio lopata de nisip nu a fost aruncată, nicio o somație trimisa firmelor care conform legii ar fi trebuit sa curețe trotuarele.

„E mai rau ca iarna trecută! Nu au dat cu nimic si trebuie sa ma duc la medic” ne-a declarat o bunicuța care încerca sa își păstreze echilibrul in zona Școlii Generale nr-8.

Nici in centru lucrurile nu stau pe roze, gheata groasa sticlește chiar in fata Primăriei, dar edilul șef (deși coboară din mașina exact in acea zona) nu a zărit-o.

Aluneci pe trecerea de pietoni, aluneci pe trotuar. Chiar nimeni nu vede aceasta gheata? Noi nu avem mașini cu care sa ne deplasam. Ma duc in piața si sper sa nu cad”, ne spune un domn care cu pași mărunți traversează trecerea de pietoni .

In zona Confecții situația este aceeași, nimeni nu a ieșit sa arunce măcar o mana de sare pentru a se evita un triplu salt ce ar putea duce la fracturarea unei mâini sau a unui picior.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local 22/2002, persoanele fizice care „uită” să-şi îndepărteze ţurţurii şi zăpada de pe acoperişuri, precum şi gheţuşul format pe trotuarele din faţa blocurilor sunt pasibile de amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

În cazul persoanelor juridice, amenzile prevăzute variază între 500 şi 2.500 de lei. În ultimii ani, nicio persoană fizică sau juridică din Bârlad nu a fost amendată pentru nerespectarea prevederilor hotărârii.

Așadar luați-vă patinele căci Primăria Bârlad ne invita la „feerie pe gheata”, accesul este gratuit si scapă cine are cizme sau bocanci cu crampoane!{vembed Y=-oe_FWdfmgQ}


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background