Se reia programul de sterilizare gratuită la Bârlad

Written by on January 22, 2017

Conform protocolului semnat de Primăria Bârlad cu filiala locală a asociației germane “Seelen Für Seelchen”, proprietarii de câini din oraș sunt asteptati să-si sterilizeze gratuit patrupedele.

Doritorii se pot înscrie prin intermediul numărului de telefon 0745/583.476, la care va răspunde un voluntar al asociației. Acțiunea se va desfășura la adăpostul unde sunt strânși câinii comunitari, lângă serele Primăriei.

„În primele patru campanii pe care le-am desfășurat, am sterilizat cam 230 de câini, majoritatea femele. La cea de-a cincea, de pe 26 noiembrie, am sterilizat 47 de câini de la SC Rulmenți SA și 50 de câini cu stăpân. În primul caz, vorbim despre câini fără stăpân, dar care stau în curtea fabricii, iar reprezentanții societății au înțeles că trebuie să-i sterilizeze pentru a stopa înmulțirile necontrolate. Acum, pentru că vremea este foarte rece, avem puține solicitări – până joi, 19 ianuarie, erau zece înscriși – dar cei interesați mă pot contacta și în zilele următoare pentru a se înscrie. Ne-am propus ca în anul 2017 să efectuăm undeva la 2.500-3.000 de sterilizări, ca să putem scăpa cât mai repede de câinii de pe străzi”, a declarat Didona Platon, voluntar al asociației ” Suflet pentru Suflete”.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background