Sechestru pe bunurile celor trei acuzați de contrabandă cu țigări

Written by on octombrie 14, 2015

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în dosarul penal întocmit pe numele a 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă, persoane reținute la sfârșitul lunii august a.c..

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că prejudiciul în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă depășește valoarea de 40.000 lei. În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională desfășurată de cele trei persoane, au fost luate măsuri asigurătorii, prin instituirea sechestrului asupra a trei apartamente, a unui autovehicul și a sumei de 12.000 lei, bunuri deținute de cele trei persoane persoanele cercetate în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de contrabandă.

De asemenea, Judecătoria Bârlad a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive pentru cele trei persoane: Costache Popa, Mihăiță Șaim și Costel Șaim, pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 20.10.2015.

Citește și TRAFICANȚII DE TUTUN ȘI COMBUSTIBIL „CĂLCAȚI” DE POLIȚIȘTI

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Județului Vaslui, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat, pe raza municipiului Bârlad şi a comunei Banca, 16 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun şi produse accizabile. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării peste 75.000 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de accizare din Republica Moldova, sau fără timbru de accizare, 7.500 l de combustibil şi 10.500 de produse pirotehnice, deţinute fără respectarea prevederilor Legii nr. 126/1995. Polițiștii au reținut trei bărbaţi, de 36, 42 şi respectiv de 46 de ani, doi din municipiul Bârlad şi unul din comuna Banca, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal”, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJV.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background