SEMNAL. La marginea orașului Bârlad „se naște” ILEGAL o groapă de gunoi!

Written by on iunie 29, 2017

 

De câteva luni de zile, sportivii legitimați la CSS Bârlad sunt nevoiți să se antreneze lângă grămezi de gunoaie. Un paradox, ținând cont că aceștia duc mai departe numele orașului nostru, aducând acasă zeci de medalii și premii.

In spatele CSS-ului printr-o hotărâre de consiliu s-a decis ca o bucată de teren să se transforme in groapă de gunoi pentru reziduuri inerte si  vegetale. Cu alte cuvinte, acolo ar fi trebuit să se depoziteze vegetație moartă (crengile copacilor care au fost toaletați) si moloz. Numai că, acolo sau până acolo, nimeni nu face o colectare selectivă a acestora. Si așa au apărut sticle de plastic, gunoi menajer, etc..  VIDEO {vembed Y=h_8J4j0Chlo}

„SĂ DUCEM CU TOȚII GUNOIUL IN CENTRU. ESTE UN BLESTEM SĂ LUCREZI IN GUNOAIE”.

Parintii si profesorii ne-au cerut ajutorul in aceasta problema si am mers cu edilul șef sa vadă cu proprii ochi ce se întâmpla acolo. Ne-a promis ca se va interesa si va lua măsurile necesare. Lucrul acesta se întâmpla in luna Noiembrie si noi nici pana joi, 29 Iunie, nu am primit niciun răspuns. Si am trecut la fapte! Am stat la pândă pentru a vedea cine si ce cară acolo. Si mare ne-a fost surpriza când am fotografiat exact mașina CUP-ului descărcând. Am solicitat ajutorul consilierului independent Bogdan Sârbu sa le prezinte si colegilor săi ceea ce se întâmpla acolo.

„Vreau sa se ajungă la un raport calitate-preț si am sa va dau si un exemplu. Chiar am vrut sa va prezint astăzi niște planșe care arată mașina CUP-ului. Personal  m-am dus acolo sa văd cum arată locul. Cum  e posibil ca acest gunoi sa fie depozitat acolo? Nu am văzut niciun aviz de la Mediu! Noi nu plătim ca acesta sa fie dus la Brăila?” și-a interpelat independentul Bogdan Sârbu colegii.

Puși in fata „faptului împlinit” alesii locali au luat atitudine. Social democratul Motrea fost cel care, indignat, a propus ca Poliția Locala sa păzească locul si sa ii amendeze pe cei care încalcă legea, inclusiv CUP-ul. In schimb colegul sau de partid, Constantin Galea este de părere ca „lumea e săracă si pe acolo trec mașini si căruțe . Dar dacă nu le ducem noi acolo propun sa le lăsam in centru. Lumea e necăjită nu e ușor sa vezi orașul curat, sa cureți frunzele. Inclusiv Cooperatia ( n.r.- acolo este presedinte) a dus acolo 10 mașini. Le-a luat CUP-ul din curte si L-a dus acolo”.  Așadar, domnul consilier local Galea nu este deranjat de ceea ce se întâmpla acolo!

DAȚI-MI NUMĂRUL MAȘINII SĂ PENALIZEZ ȘOFERUL”.

O vorba românească spune ca „tot mortul e de vina” , in cazul nostru șoferul mașinii (angajat CUP) si care nu s-a deplasat de la sine putere va fi penalizat. Directorul societății, Adrian Bobeica a declarat că

„Pe cheltuiala CUP-unui , o data la 3-4zile, aduc buldoexcavatorul sa niveleze zona. In mod normal terenul acordat de Primarie ar trebui îngrădit si păzit. Nu numai noi aducem gunoi. Toată lumea aduce deșeuri.  Noi aducem numai deșeuri vegetale. Sa imprejmuiasca Poliția Locala zona si sa ii amendeze pe cei care depozitează, ilegal, acolo. Când ați făcut pozele ? Mașina  mea este in service de 2 saptamâni ( instantaneele au fost făcute pe 19 Iunie) . Dați-mi numarul mașinii sa il penalizez pe șofer” , acestea au fost declarațiile directorului Adrian Bobeică.

Suntem curioși sa aflam si punctul de vedere al Gărzii de Mediu. Dar până atunci, aleșii locali se vor poza lângă tot felul de plăcute omagiale și lângă sportivii cu medalii la gât! Curat-murdar! Vă vom ține la curent.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist

Background