Și spitalul din Bârlad a participat la greva de avertisment din Sănătate

Written by on May 7, 2018

Astăzi, peste 400 de unități sanitare și peste 60 de instituții de asistență socială din toată țara, s-au mobilizat exemplar arătând încă o dată guvernanților că sindicaliștii de la SANITAS sunt uniți și nu pot fi dezbinați de o lege a salarizării proastă și aplicată discriminator!

Astăzi, reprezentantii din sistemul public de Sănătate și Asistență socială au întrerupt activitatea pentru (doar) două ore, respectând, prevederile legale de asigurare a continuității activității medicale, pentru a le arăta guvernanților că sunt foarte aproape de greva generală!

Și la Bârlad, angajatii Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman”, au făcut front comun cu ceilalti colegi din toată țara si au ieșit la proteste. Aceștia sunt nemultumiți de noua lege a salarizării .

Conform unui comunicat oficial primit de la SANITAS, aceștia le cer „guvernanților să aprecieze la dimensiunea reală protestul de astăzi al angajaților din cele două sectoare de activitate și să pună în aplicare imediată acele soluții care rezolvă criza din sistem! Suntem conștienți de efectele unei greve generale, în primul rând pentru beneficiarii de servicii medicale și sociale; nu ne dorim să ajungem la o astfel de formă de protest, dar suntem pregătiți să ne-o asumăm, dacă negocierile cu partea guvernamentală nu vor avea rezultatul scontat!”.


 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

 

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background