Suspectul de viol a scăpat de arest

Written by on January 7, 2016

ACTUALIZARE – 8 IANUARIE 17:30. Schimbare de situație de la oră la oră în dosarul în care creatorul de modă bârlădean este acuzat de viol asupra unei eleve minore.

Astăzi la Judecătoria Bârlad s-a  repus pe rol dosarul după ce, se pare, minora a renunțat la acordul de mediere motivând că a fost presată și i s-a sugerat că va fi „o luptă lungă prin sălile de judecată”.

Magistrații au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pe numele lui Andrei Spiridon. Procurorii au formulat recurs împortriva deciziei instanței, urmând ca Tribunalul Vaslui să stabilească un termen de judecată al cauzei.


ACTUALIZARE – 23:45. La sfaturile avocatului, joi seara, eleva violată a semnat un acord de mediere și a renunțat la plângerea penală împotriva lui Andrei S. Familia a motivat decizia și datorită faptului că unele publicații locale au prezentat-o pe minoră ca fiind de moravuri ușoare.

De teamă ca minora să nu fie supusă unui linșaj mediatic, cum s-a întâmplat și în cazul extrem de mediatizat al tinerei din Văleni, familia a cedat și a semnat acordul de mediere. Surse apropiate familiei susțin că s-au făcut presiuni ca fata să renunțe la plângere.


ACTUALIZARE – 22:30. Magistrații de la Judecătoria Bârlad au amânat pentru vineri, 8 ianuarie 2016, pronunțarea în urma căreia se va decide dacă Andrei S. va fi cercetat în stare de arest preventiv sau sub control judiciar. Tânărul își va petrece noaptea acasă, ordonanța de reținere pentru 24 de ore fiind expirată.

La audierile de joi, 7 ianuarie a.c., în fața judecătorilor bârlădeni a fost prezentă și victima de 17 ani, însoțită de mama sa. Aceasta a povestit cum s-ar fi petrecut violul și cum a participat apoi la reconstituire. Tânăra ieșise în oraș alături de mai mulți prieteni la sfârșitul lunii decembrie, iar când a vrut să meargă acasă Andrei S. s-ar fi oferit să o conducă. Victima mai spune că după ce a acceptat, Andrei S. a ieșit din oraș cu mașina, iar pe un câmp din apropierea Bârladului acesta ar fi violat-o.

Fata de 17 ani este elevă eminentă cu rezultate de excepție la învățătură.


Știre inițială. Fiul unui patron al școlii de șoferi din Bârlad(RAY11), a fost reținut miercuri seară de polițiști sub acuzația de viol asupra unei adolescente de 17 ani.

Andrei S. (29 de ani) a fost dus în fața judecătorilor bârlădeni cu propunere de arestare preventivă din partea procurorilor de la Parchetul Bârlad.

În jurul orei 17:00, un complet de Drepturi și Libertăți va decide dacă tânărul își va petrece următoarele zile după gratii sau dacă i se va impune măsura controlului judiciar, respectiv arest la domiciliu.

Tânărul suspect de viol este cunoscut ca fiind pasionat de modă, deținând un atelier de confecții vestimentare, pe care ulterior le exporta în afara țării. Tatăl lui Andrei S. este patronul unei cunoscute școli de șoferi din Bârlad.

Surse din anturajul tânărului susțin că violul ar fi de fapt o înscenare din partea tinerei de 17 ani.


 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background