Țigări de contrabandă confiscate de polițiștii bârlădeni

Written by on august 2, 2015

Poliţiştii bârlădeni au ridicat în vederea confiscării 4.000 ţigarete cu timbre de accizare din Republica Moldova, de la un tânăr, în vârstă de 25 ani, din municipiul Bârlad. 

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Bârlad împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui au desfăşurat, la acest sfârşit de săptămână, pe raza municipiului Bârlad, acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În cadrul acţiunii a fost identificat, în zona Pieţii Sf. Ilie, Cătălin M., în vârstă de 25 ani, din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare 4.000 ţigarete având timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infracţiunea de contrabandă.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

În conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background