Traficanții de tutun și combustibil „călcați” de polițiști

Written by on August 21, 2015

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 75.000 de ţigarete, 7.500 litri de combustibil şi 10.500 de produse pirotehnice, în urma a 16 percheziţii, efectuate ieri, la persoane bănuite de contrabandă.  De asemenea, trei persoane au fost reţinute de poliţişti.

Ieri,  20 august a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat, pe raza municipiului Bârlad şi a comunei Banca, 16 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun şi produse accizabile.

„În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării peste 75.000 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de accizare din Republica Moldova, sau fără timbru de accizare, 7.500 de l. de combustibil şi 10.500 de produse pirotehnice, deţinute fără respectarea prevederilor Legii nr. 126/1995.

De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bârlad, în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, trei bărbaţi, de 36, de 42 şi respectiv de 46 de ani, unul din municipiul Bârlad şi doi din comuna Banca, au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cele trei persoane urmează să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică, precum şi jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background