Tribunalul Vaslui corectează sentința Judecătoriei Bârlad: agresor trimis după gratii

Written by on March 28, 2017

Noțiunea de „pericol public” pare a fi interpretată altfel de magistrații bârlădeni care sunt corectați de multe ori de cei ai Tribunalului Vaslui, după ce au trimis după gratii infractori lăsați liberi, de multe ori sub control judiciar, pentru infracțiuni cu violență.

RÂSU‘ PLÂNSU’: CONTROL JUDICIAR PENTRU MARTOR, IAR AGRESORUL LĂSAT LIBER

După un conflict izbucnit pe 17 martie a.c. în fața unui bar din Bârlad între mai multe persoane, un tânăr de 27 de ani a ajuns la spital înjunghiat. Individul suspectat că a lovit cu cuțitul, Ionuț Susanu (28 de ani), a fost reținut de polițiști împreună cu un prieten al victimei care intervenise să aplaneze conflictul și care a smuls cuțitul din mâna agresorului.

Polițiștii i-au audiat pe cei doi, pe presupusul agresor dar și pe prietenul celui înjunghiat, ulterior judecătorii bârlădeni plasându-l sub control judiciar chiar pe cel care a luat cuțitul din mâna atacatorului și a încercat să stopeze altercația. Susanu Ionuț nu a primit din partea magistraților bârlădeni nici o măsură restrictivă.

Imediat după decizia Judecătoriei Bârlad, procurorii bârlădeni au depus contestație care s-a judecat la Tribunalul Vaslui pe data de 24 martie. Urmare a contestației depuse, judecătorii vasluieni au desființat decizia judecătorului de la Bârlad și au decis să emită mandat de arestare de 15 zile pe numele lui Ionuț Susanu, acesta fiind încătușat în sala de judecată și transportat în arestul IPJ Vaslui.

ANCHETĂ CSM DUPĂ SINUCIDEREA UNUI VIOLATOR ELIBERAT DIN GREȘEALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus începerea unei anchete la Bârlad, după ce la începutul lunii februarie din acest an, un suspect de viol și sechestrare de persoane și-a pus capăt zilelor la două zile după ce a fost eliberat de judecători, în urma unui viciu de procedură.

Viorel Halânga era acuzat de viol și sechestrare de persoane, după ce în luna noiembrie 2016 a dus în locuința sa o femeie de 46 de ani, din localitatea Giurcani, pe care a constrâns-o să întrețină relații sexuale. Femeia a reușit după 11 zile să scape și să ajungă acasă, unde a povestit rudelor prin ce a trecut și imediat a fost alertată poliția.

INFRACTORI PERICULOȘI LĂSAȚI LIBERI LA BÂRLAD, UNII DINTRE EI FIIND ARESTAȚI LA VASLUI

În luna martie a.c. două femei cu vârste de 67 și respectiv 70 de ani, au fost victimele unui tâlhar în vârstă de 17 ani, Andrei Mantaroșie, care le-a deposedat pe cele două de genți, prin violență. Identificat și reținut de polițiști, tâlharul a fost prezentat apoi în fața judecătorilor bârlădeni cu propunere de arestare preventivă din partea procurorilor. Magistrații de la Judecătoria Bârlad au respins însă cererea procurorilor, care au depus contestație către tribunalul Vaslui. Pe 16 martie, judecătorii vasluieni au admis contestația procurorilor de la Bârlad și au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Andrei Mantaroșie.

Tot în luna martie, un bărbat de 37 de ani, din comuna Iana, acuzat de viol asupra unei tinere de 18 ani, a fost pus sub control judiciar de judecătorii bârlădeni pentru o perioadă de 30 de zile.

În luna februarie 2017 un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Bârlad, a fost plasat sub control judiciar după ce polițiștii au probat activitatea sa infracțională și au stabilit că pe 27 noiembrie 2016, a tâlhărit o tânără de 22 de ani, căreia i-a luat telefonul mobil utilizând acte de violență.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background