Un bârlădean a intrat în greva foamei pentru o locuință

Written by on April 3, 2017

Bârlădeanul Ioan Axente,  în vârstă de 57 de ani, a decis să între în greva foamei pentru ca municipalitatea să îi ofere o altă locuință, cea în care stă de vreo 20 de ani, nemaifiind pe placul său.

În garsoniera în care acesta locuiește, în blocul CFR, nu sta cu forme legale. Este plină de igrasie, reprezintă un pericol la adresa sănătății lui. Cămăruța i-a fost oferită de Asociatia de locatari și bârlădeanul nostru este foarte supărat pe aceștia că îi iau banii nelegal, după cum spune chiar el.

Protestatarul s-a întors în Bârlad în urma cu douăzeci de ani după ce a lucrat, o scurtă perioada în mină. In 2004 s-a pensionat pe caz de boala, dar nu datorită problemelor de sănătate, ci datorită problemelor de comportament.

De pe 1 aprilie 2017, ora 08.00,  acesta consumă doar lichide conform declarațiilor sale.

„Am insuficiență respiratorie și pot să mor oricând, iar igrasia care se vede pe pereți îmi face mai rău. In  plus, la pervazul ferestrei se pot vedea găuri  de șobolan. E mizeria de pe lume. Nu se poate trai. Beneficiez de o pensie de aproape 650 de lei, din care trebuie sa  plătesc  o chirie lunară pentru aceasta  cameră,  deși este ilegal, pentru că fost transformată  din sediul Asociației  Locatarilor în cameră de locuit. Am mai cerut o locuință și  anul trecut, dar după cum se vede, nu am primit. Iar ancheta socială a  fost făcută din birou. Nimeni din cadrul Direcției  de Asistenta Socială  a Primariei nu venit aici să vadă în ce condiții  trăiesc. Vedeți  acest tablou electric? De câteva luni face tot felul de zgomote, cred că  mai are puțin și  face flamă. Cred că vecinii țin in priză  mai multe aparate electrice decât înainte si nu mai face față. Și e chiar lângă butelie. Mi-e teamă  să nu se întâmple ceva!”, ne-a declarat Ioan Axente. 

Bărbatul nu a luat în calcul să se mute cu chirie intr-o altă garsoniera. Vrea cu orice preț o locuință socială de la Primarie.

Acesta a intrat in greva foamei pe 1 Aprilie dar s-a prezentat pe 30 martie la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman ” Bârlad pentru a le înmâna reprezentanților  unitatii  o adresă în  care le comunica decizia sa și le-a solicitat asistența medicală.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background