Un microbuz s-a ciocnit cu un TIR: 5 persoane au ajuns la spitalul din Bârlad

Written by on decembrie 29, 2016

Un TIR s-a ciocnit, joi dimineata, cu un microbuz de persoane in localitatea Ivesti. Cel putin 20 de persoane se aflau în microbuz. Autoritatile au declansat codul rosu de interventie.

Microbuzul circula dinspre Podu Turcului către Bârlad. El efectua o cursă regulată Șendrești (județul Bacău) — Bârlad. TIR-ul, care se deplasa dinspre localitatea Tutova, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu microbuzul. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe partea carosabilă. Au fost preluate cinci persoane, un minor și patru adulți, iar celelalte persoane din microbuz au fost transportate cu un alt microbuz la Bârlad. Conducătorii auto nu au suferit leziuni. În cauză a fost deschis doar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„La fața locului s-au deplasat cinci ambulanțe, dintre care două ale Serviciului de Ambulanță, două mașini cu echipaje de prim-ajutor și mașina de Terapie Intensivă Mobilă. Totodată, se intervine cu două autospeciale pentru descarcerare. Din primele informații sunt mai multe victime, dintre care cinci sunt în stare gravă, dar conștiente, cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi sau policontuzii prin accident rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Având în vedere numărul mare de persoane implicate în evenimentul rutier, imediat la nivelul judetului Vaslui a fost activat Planul roşu de interventie, fiind prealertate şi județele limitrofe Bacău şi Galati, inclusiv elicopterul S.M.U.R.D. Galați.

Forțele de intervenție direcționate la fața locului au fost: trei ambulanțe S.A.J., trei ambulanțe S.M.U.R.D., o autospecială pentru transport victime multiple şi două autospeciale dotate cu modul de descarcerare.

Echipajele medicale sosite la faţa locului au evaluat toate persoanele implicate, au acordat primele îngrijiri medicale şi au transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Bârlad un număr total de cinci victime, cu vârstrele cuprinse între 39 şi 80 de ani, iar o victimă a fost transportată prin mijloace proprii, ceilalți pasageri neavând nevoie de îngrijiri medicale.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background