VIDEO. Trenul interregio București Nord – Iași, rămas fără frâne în stația CFR Bârlad

Written by on septembrie 9, 2018

Călătorii care așteptau duminică dimineață în Stația CFR Bârlad trenul interregio care circulă pe ruta București Nord – Iași, au avut parte de o surpriză neplăcută, când au văzut că garnitura compusă din trei vagoane trece fără să oprească.

Angajații stației le-au comunicat oamenilor că, cel mai probabil, locomotiva a suferit o defecțiune la sistemul de frânare și astfel a oprit la circa 300 de metri distanță de peroanele pe care oamenii așteptau să se îmbarce către localitățile Vaslui și Iași.

După aproximativ două ore de așteptare, cele trei vagoane ale trenului interregio 1661 care circulă pe ruta București Nord – Iași, au fost atașate trenului regio Bârlad – Iași. De asemenea, locomotiva care s-a defectat a fost și ea atașată garniturii pentru a fi tractată până la Iași, unde va fi supusă unei expertize tehnice pentru a se vedea cauzele care au dus la nefericitul eveniment.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, pentru că defecțiunea s-a produs în momentul în care trenul se afla în procedura de intrare în stație, moment în care se reduce viteza în mod considerabil. {vembed Y=BIBiEfZvqWE}

Compania CFR Călători nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere oficial, pentru că la telefonul afișat pe site-ul instituției nu a răspuns nimeni.

ACTUALIZARE. CFR Călători a recționat la situația din gara Bârlad cu un comunicat postat pe site-ul propriul al instituției, pe care vi-l prezentăm integral:

„9 septembrie 2018

Astazi, 9 septembrie,  trenul IR 1661 care circula pe ruta Bucuresti – Iasi si care avea prevazuta oprire in statia Barlad  a trecut de statie fara sa opreasca.

Urmeaza ca o comisie de cercetare sa analizeze cauzele care au condus la aceasta situatie.

Calatorii nu au fost pusi in pericol.

Ulterior, dupa verificarile preliminare, trenul si-a reluat circulatia in conditii de siguranta, in compunerea trenului Regio 6401, cu opriri in toate statiile pe distanta Barlad – Iasi pentru preluarea si debarcarea pasagerilor.”


Nu uitați să vă alăturați grupului nostru de Facebook, unde putem discuta despre problemele Bârladului. Ne poți susține distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background