VIDEO. „Ziua Mondială a Dansului” sărbătorită și la Bârlad

Written by on aprilie 29, 2017

În fiecare an, pe data de 29 aprilie, este celebrată Ziua Internațională a Dansului. Sărbătoarea comemorează astfel și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Potrivit traditiei evenimentului, în fiecare an, o personalitate a dansului transmite un mesaj în toate instituțiile din lume dedicate artei mișcării. Anul acesta, mesajul îi aparține lui Julio Bocca, unul dintre cei mai importanți dansatori argentinieni ai tuturor timpurilor: „Dansul presupune disciplină, muncă, instrucție, comunicare. Datorită dansului, cuvintele pe care alții nici nu le-ar înțelege nu mai sunt necesare; în locul lor se naște un limbaj universal, familiar. Dansul ne face plăcere, ne eliberează și ne oferă consolare, ca răspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea păsărilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”.{vembed Y=XM__tErWRsI}

La Bârlad, la inițiativa Primariei și a Consilului Local s-a dansat. Pe platoul din fata Hotelului Moldova adolescenți, prichindei și maturi au dansat si au făcut zumba. Jeanina Tonita (instructor zumba) și Monica Moraru (profesor de dans) au fost „vinovate” de starea de bună dispoziție a celor care, preț de câteva minute, au lăsat deoparte grijile și au dansat. Din inimă și cu tot corpul.

Ziua Internationala a Dansului încurajează promovarea dansului in lume, dincolo de barierele etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toți iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background