Nu este bârlădean care să nu fi auzit de Myosotis sau Casa Esme. Activitățile pe care aceștia le desfășoară sau persoanele pe care le ajută i-au făcut cunoscuți. Acum, mâna inimoasă de oameni are nevoie de ajutor. Și nu pentru ei, ci pentru cei pe care îi ajută.
Centrul de Zi pentru copii cu dizabilități „Casa Esme” ajută la această oră 43 de copii cu autism, atât din oras cât și din imprejurimi, si nu mai beneficiază din acest an de subvenția acordată de la bugetul de stat în baza Legii 34/1998. Ca să-și desfășoare în continuare activitatea, aceștia au nevoie de 7.000 de lei lunar.
„ Așteptăm să se aprobe bugetul de stat ca să aflăm dacă ni se aprobă această subvenție. Între timp, bugetul a fost adoptat și cert este că Asociația «Myosotis» nu va primi deloc bani de la Ministerul Muncii în anul 2017. Nouă ne trebuie o sumă relativ mică, adică 7.000 de lei pe lună. Încă de la începutul lui ianuarie, noi am inițiat un dialog cu autoritățile locale, iar primarul s-a arătat dispus să ne ajute. Am văzut că deja s-a aprobat un proiect prin care s-a înființat o comisie ce va evalua și selecționa asociațiile care acordă servicii de asistență socială și care solicită subvenții. În acest moment, singura noastră soluție ca să putem continua activitatea la Centrul de Zi este să obținem subvenția de la bugetul local. Cei 7.000 de lei/lunar pe care sperăm să-i primim reprezintă doar 55-56% din cheltuielile noastre, restul fondurilor necesare provenind din donații, care oricum sunt în scădere. Continuăm să funcționăm în speranța că, în cel mult trei săptămâni, vom primi banii de la bugetul local”, ne-a declarat Mihai Popa, directorul „Myosotis” România.
Si cum „speranța moare ultima”, poate primarul Dumitru Boroș va găsi resursele financiare, astfel încât aceste sufletele să beneficieze de terapia atât de necesară celor care suferă de autism. Ne gândim că dacă a găsit aproape un miliard de lei vechi să ii direcționeze către Biblioteca „Stroe Belloescu” pentru inventarierea cărtilor rare, va găsi și pentru Asociație sursa de finanțare. Poate ar trebui să se implice și parlamentarii locali, deputatul Adrian Solomon fiind chiar președintele comisiei de muncă și dialog social. Așa poate vom afla răspunsul în legătură cu scoaterea ONG-ului de pe lista Ministerului.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!