În perioada 1 – 9 septembrie, reprezentanţii DSP Vaslui au desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare în unităţile de turism, fiind verificate 4 unităţi de cazare hotelieră, 1 pensiune turistică, 19 unităţi de alimentaţie publică, 1 unitate de alimentaţie colectivă (cantină) şi 1 unitate de catering.
În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformități pentru care au fost întocmite grafice de conformare şi au fost aplicate 26 avertismente și 4 amenzi contravenţionale în cuantum total de 2900 lei.
Principalele neconformități constatate:
– angajarea de personal fără a fi instruit cu noţiuni fundamentale de igienă;
– nedotarea unităţilor cu produse biocide pentru dezinfecţia suprafeţelor ce urmează sa vină în contact de alimentele;
– nerespectarea ritmicităţii acţiunilor de combatere a dăunătorilor;
– neasigurarea unui circuit funcţional pentru alimente, personal şi deşeuri;
– neasigurarea monitorizării zilnice a temperaturii din interiorul adregatelor de frig.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!
Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !