27 de oameni au fost condamnați de o semnătură

Written by on octombrie 31, 2015

27 de morţi şi 184 de răniţi dintre care 146 spitalizaţi, acesta este ultimul bilanţ oficial al incendiului izbucnit vineri seară, în Club Colectiv din centrul Capitalei.

Vinovați pentru tragedie sunt patronii localului, în egală măsură cu cei care au eliberat autorizațiile de funcționare cu ochii închiși, dar și cu pompierii care amendează magazinele sătești la sânge pentru lipsa unui extinctor, iar acolo unde era o singură ușă de acces pentru 200 de persoane, au considerat că totul este ok.

Au murit oameni nevinovați, doar ca să auzim laudele pentru viteza de reacție. Acum nu i-au mai căutat ore în șir, pentru că respectivul club nu era în Apuseni și nici nu a mai fost nevoie de bărci pneumatice ca pe lacul Siutghiol.

În cazul clubului Colectiv primordială era prevenția și rigoarea legii, aplicată corect și fără strangeri de mână „prietenești”. E inutil să cauți vinovații când chiar cei care fac ancheta sunt deja și ei vinovați.

Pe cei 27 care au murit nu-i mai învie nimeni, nici chiar rezultatul anchetei, oricare ar fi el. Dar puteau fi ținuți în viață și ziua de ieri ar fi trecut ca oricare alta, dacă semnătura de pe autorizația de funcționare ar fi lipsit.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background