Au trecut 26 de ani…

Written by on decembrie 21, 2015

Douăzeci și șase de ani ne-au trebuit să înțelegem că de fapt Revoluția a fost doar în închipuirea celor care au murit, care au crezut cu ardoare în mișcarea pur-populară care i-a scos în stradă, alături de zeci de mii de oameni…

26 de ani în care România a bătut lejer America la statutul de „țara tuturor posibilităților”, milionarii ivindu-se precum ciupercile după ploaie, etalând averi strânse peste noapte, în vreme ce în Occident generații întregi nu strângeau în afacerile cu zeci de ani tradiție în familie.

26 de ani în care legile au fost dictate după interesele foștilor comuniști, care au schimbat doar scaunul și fața de masă, pe fotolii confortabile și birouri imense.

26 de ani în care foștii comuniști, au creat partide și și-au rotit în funcții prieteni, rude, cunoștințe și au muls țara până la ultimul strop.

26 de ani în care România a stat în loc, pentru ca „milionarii” să-și poată face treaba în liniște. Mâna de lucru care odată era o forță pentru țară, a dispărut precum pădurile după defrișare.

26 de ani în care „mințile luminate” au decis că Educația trebuie să-i amețească pe tineri, să-i facă să renunțe, pentru că un popor incult e cel mai ușor de manipulat.

26 de ani în care cuvântul ACASĂ a devenit echivalentul a DOR pentru milioane de români, deveniți imigranți.

26 de ani în care românii au fost amăgiți din patru în patru ani că ei chiar contează. Și de fapt au fost învrăjbiți unul împotriva celuilalt, prin îndoctrinare politică.

26 de ani de democrație în care românilor li s-a creat iluzia că sunt liberi, într-un „imperiu” al corupției și fărădelegilor. Unde cel care fură o pâine împarte celula pentru ani mulți cu criminali și violatori, iar cel care devalizează statul de milioane de euro, se lăfăie în arest la domiciliu.

Au trecut 26 de ani, nu de la Revoluție, ci de când profitorii au confiscat-o. Și au transformat-o în „campania lor de bunăstare”. S-au pus pe furat fiecare colțișor din România.

26 de ani de când doar AERUL a mai rămas al tuturor. Restul e proprietate privată.

Vor mai trece poate alți 26 de ani până când istoria va judeca și va face dreptate României. Poate prea târziu. La fel de târziu cum și celor care au murit în Decembrie 1989, nimeni nu le-a făcut dreptate ÎNCĂ.

Semnează: M. R.  – un bârlădean stabilit în Londra.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background