Cu dușmanul în pat…

Written by on October 28, 2015

Ma uit la Tara mea printre lacrimi. In zorii zilei, plec la munca coplesita de nesmtirea care se intâmpla in tara unde m-am nascut. Marul asta rotund,  numit România a fost muscat de viermi mereu. Atacurile n-au contenit sute si sute de ani. Europa ar fi fost sub condur turcesc de n-ar fi fost românii. Popor simplu cu onoarea nepatata, au ales sa moara decât sa-i lase pe otomani sa treaca peste ei.

Europa, uituca, manevrând interese din care nu facem parte, ne arunca din când in când o speranta, pe care, o da cu-o mâna si-o ia inapoi cu cealalta mâna. Partea proasta este ca acum viermii, inamicii trândavesc in Tara, sunt de-ai nostri, sânge românesc.

Suntem, noi românii, blestemati sa ducem un razboi intern? Presedintele a uitat sau nici macar nu a inteles ca noi românii l-am ales ca pe o mare speranta de a a repune onoarea acestui popor la locul de unde a cazut. Cinicii zilei nici nu clipesc când li se arunca in obraz faptul ca suntem cel mai sarac popor din Europa. Ministrii nu-si dau demisia când mor oamenii din slujba lor, pentru ca onoarea nu le sta in caracter. Nesimtitii locali scuipa batrânele ingenuncheate in fata lor care ii roaga, cum se roaga la icoane, sa le aprobe contractul la electricitate.

As fi vrut sa-l vad pe Iliescu, presedintele etern pe care mama l-a votat cu flori in mâna, pe care eu l-am votat cândva ca pe singura speranta…urmasul lui Ceausescu, care crede ca suntem prea incuiati ca sa pricepem… as fi vrut sa-l vad zicând : Popor român, am gresit, recunosc, i-am chemat pe mineri si chiar le-am multumit! N-ai sa vezi !

Avem o tara plina de viermi, nevinovati in faradelegile lor, in indiferenta lor fata de acest popor care ii rabda. Toti se infrupta din mar, unii pe fata, altii mai pe-ascuns si toti tipa tare ca sunt nevinovati când ii ajunge din urma spectrul pedepsei legale.

N-a vazut poporul pâna acum niciun vierme din asta sa nu se imbolnaveasca subit, dupa prima noapte de detentie. Niciunul nu are curajul sa taca si sa infrunte faradelegea pe care a facut-o. Toti fura in tara noastra, si vladica si opinca. Toti sunt experti in convorbiri codificate, toti se stiu urmariti si continua sa fure cu speranta nebuneasca ca pe ei nu-i va ajunge justitia din urma. Pare o competitie nationala : care-i hotul cel mai mare din tara ?!

Sunt un biet emigrant care privesc catre tara mea ca spre locul unde invatatoarea imi spunea ca traieste un popor mândru si ospitalier. Nu stiu cum dar tara mea s-a transformat in locul unde „lăsați orice speranță, cei care intrați!”.


 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background