EDITORIAL. Suntem proști, suntem nebuni!?

Written by on noiembrie 3, 2019

Și,dacă mă întreabă careva, eu zic să schimbăm capul de lup de pe stindardul dacic, cu un cap de oaie cu privirea resemnată în față sorții și așa avem portretul actual al poporului român. Asta să fie moștenirea ce-o lăsăm copiilor noștri?

 Da, noi ăștia care am migrat eram parte prezentă, cu aceleași dureri și dorințe când plutonul a tras. Facem parte din ecuație,  că unii vor,că alții nu vor. Prietenii de acasă… unii… mă întreba de ce mă îngrijorez despre soarta lor, de ce nu-mi văd de viața mea de emigrant. Le răspund,  dacă n-au priceput : acasă… este rana din suflet, care nu mă lasă!

 Dacă scuturi România o să vezi clar trei stirpe de oameni : aitolahii, mici și mari, poporul complice care pentru un loc călduț, o afacere aprobată, o viață îndulcită,se face că nu vede nimic din ce fac cei dintâi și poporul migrant care refuză să mai fie complice și a plecat unde-a văzut cu ochii.

 Românii au dat jos un dictator și-au permis să se nască și să suga sângele poporului câte un aitolah pentru fiecare județ. Parcă-i un film din ăla cu toate nenorocirile. Iar, aitolahii nu sunt nicidecum extratereștri. Ei sunt de-ai noștri. Ei ne cunosc. Ei au supt același lapte că și poporul, Îi știe apucăturile, îi cunoaște metehnele,  îi știe rănile și unde să pună degetul sau sarea în caz de vot. Ei se pozează cu copiii de prin sate motivând că ,  dacă ceea ceea ce se vede pare sărăcie de fapt este „civilizație rustică autentică, foarte apreciată de cei din afară, dar aproape uitată de noi “. Adică, e de bine, așa trebuie să fie : unii săraci, alții îmbuibați !

 Da, aitolahi, căci în practică modernă, pupatul mâinii nu mai este un semn de respect pentru doamne, ci se pupă mâna celui care are pâinea și cuțitul la momentul oportun.  Avem pe conștiință că am omorât un dictator,ca să ce ?…  să facem loc altor sute de aitolahi. Văd pâna și chiorii,  ăia care nu sunt orbi dar se fac că sunt,  că Țara noastră nici măcar nu merge înapoi, cum cred unii : România se afundă, se îngroapă, este în urmă Bulgariei,  dacă vreți un termen de comparație.

 Suntem proști? Suntem nebuni ? Popor, te întreb încă o dată, poate îți scuturi lanțurile și iei atitudine : ce-am realizat,  bădie, în ăștia 30 de ani, cu așa-numită sulemeneală la față a României de-o numim democrație ? Căci,adevărul fie spus : asta nu-i democrație ! Asta-i autocrație,  adică tot dictatură, doar că în loc de unul ne-am ales cu mai mulți aitolahi.

 Mi-e clar de-acum, că, deh, au trecut 30 de ani și nimic nu s-a schimbat : Măria Sa Poporul Român suferă de Sindromul Stockholm. Cum nu-mi place să mă englezesc în față voastră, o să va zic pe șleau : poporului îi place să fie umilit, chinuit, ținut în lesă… stați așa, n-am terminat…mai mult, pupă mâna,  simpatizează și dă votul ăluia de-l ține captiv în sărăcie și lipsă de speranță.


Nu uitați să vă alăturați grupului nostru de Facebook, unde putem discuta despre problemele Bârladului. Ne poți susține distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background