Indemnizația de deputat vs alocația de copil: balanța nesimțirii

Written by on mai 20, 2015

Parlamentarii din Camera Deputatilor au votat miercuri „pentru” dublarea alocatiilor pentru copii, de la 42 de lei la 84, dupa ce marți, colegii lor din Comisia pentru Munca si Protectie Sociala au respins acest proiect.

De reținut că, președintele acestei Comisii pentru Muncă și Protecție Socială, este Adrian Solomon – deputat de Bârlad.

Dincolo de scuzele formale după care se ascund parlamentarii puterii, motivând că au respins acest proiect inițiat de către Partidul Național Liberal pe motiv că nu s-a specificat cu subiect și predicat sursa de unde vor fi extrași banii din buget, piedici similare nu au existat atunci când și-au întocmit și votat proiectul pensiilor nesimțite.

Ordinul de partid a fost icoană, ieri, pentru membrii comisiei care au respins fără drept de apel proiectul majorării alocațiilor. Mai marii PSD au considerat că 42 de lei sunt suficienți pentru un copil. Suficienți pentru supraviețuire. De ce să le crească? Deviza de subsol a politicii e „peștele sătul, nu trage la momeală”.

Cu alte cuvinte, puterea actuală pare să îmbrățișeze ideea unui mediu cu oameni săraci, ușor de manipulat în momentele cheie ale alegerilor. Statisticile arată că numai în judetul Vaslui, cel puțin 300 de copii suferă de malnutriție, pentru mulți dintre ei o masă pe zi fiind singura sursă de alimentație. Nu sunt șanse nici măcar 1% ca fiecare locuitor al acestui județ să prindă un mandat de deputat sau senator, ca mai apoi să nu-l mai intereseze sau să voteze majorarea alocațiilor, stand la adăpostul unei pensii de parlamentar.

Și dacă așa stau lucrurile, județul Vaslui fiind locul de origine al parlamentarului Adrian Solomon, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială (din februarie 2015), atunci la ce să se aștepte locuitorii Bârladului în 2016, an în care se tot vorbește (încă la stadiul de zvon!) că învingător ca primar-ales va fi deputatul „Aldo Moro”?

Azi a votat neconform voinței alegătorilor. Pe viitor sunt șanse să procedeze altfel? Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background