Rugby sau karting… Învingătorul crește învingători

Written by on mai 29, 2015

Numele Marius Gimbuta suna familiar mai ales pasionatilor de rugby. Omul nostru de la Rulmenti, ajuns cu trecerea anilor profesor de Educatie Fizica si Sport a ramas in zona unde-l trage ata de-o viata. Din 2009 a inceput sa coordoneze activitatea Cercului de ” Karting si Rugby/Rugby-Tag „ de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Barlad. In septembrie 2013, firesc pentru un sportiv faimos in comunitatea noastra, a devenit directorul acestui Club .

Niciodata n-am fost fan al acestui sport si totusi faptul ca exista o activitate de karting in Bârlad stiu din vremea când eu insami eram adolescenta. Iata ce-si aminteste Marius Gimbuta : „Cercul de Karting exista la club ( fosta Casa a Pionerilor) de prin anii 1969-1970, din ce am aflat , dar dotarea slaba (cred eu ) nu le-a permis sa participe la concursuri mai departe de nivel judetean . Spun asta pentru ca nu am gasit nimic care sa confirme alte participari la nivel mai mare si nici colegii nu stiu.”

Dar, cum il cunoastem noi pe Marius Gimbuta,competitiv, obisnuit sa provoace sansa, s-a inhamat in activitatea asta cu gândul invingatorului.

„ – Cum am ajuns la club ? Initial am dorit sa ma titularizez pe una din catedrele de rugby de la Liceul Pedagogic sau Clubul Sportiv Scolar , asta ca fost rugbyst câstigator al Cupei Romaniei in 1987 si antrenor de rugby. Rugby-ul ramane unul sporturile care mi-a dat cele mai multe satisfactii pe plan sportiv , dar din motive „birocratice” Ministerul Educatiei nu mi-a permis sa merg sa concurez pentru una din catedrele mentionate. In 2009 s-a ivit posibilitatea sa ocup câteva ore la Clubul Copiilor pe catedra de Karting apoi in anul urmator m-am titularizat pe karting.”

Marturiseste polivalenta sportiva afirmând ca in copilarie a practicat karting-ul. Asadar,n-a fost un domeniu necunoscut, ci o alta pasiune, in afara de rugby. Astfel s-a combinat sportivitatea, pasiunea, competitivitatea intr-o singura persoana. De aici si pâna la rezultate din ce in ce mai rasunatoare, a fost vorba doar de munca,antrenament si dragoste pentru copii si motoare.

„ – Din 2010 incerc sa fac Kartingul bârladean sa ajunga cunoscut la nivel cat mai mare. Cu mari eforturi am achizitionat un prim kart de 50 cc pentru copii de 5 la 8 ani si asa am putut merge la primul concurs la Targu Secuiesc, apoi la Iasi. Usor, usor am mai imprumutat de la Vaslui karturi sa pot participa cu mai multi copii in competitii.”

Cercul de karting are 9 grupe de copii cu vârste de la 6 la 18 ani unde sunt inscrisi in jur de 110 copii din care Marius Gimbuta a selectat 6 copii cu care s-a inscris in Campionatul National de Karting Scolar. De anul trecut clubul bârladean este singurul Club din Moldova cu o prezenta constanta in acest Campionat Scolar.

„Pe 23 – 24 Mai, la Bacau a avut loc concursul „Viteza pe circuit” considerat prima etapa de campionat unde noi am participat cu cei 6 piloti.” Ca n-au fost doar sa-i vada pe altii câstigând, o putem vedea din lista celor premiati :

COSTACHE DENIS – clasa BAMBINI, 50 cc,  locul VII;

BURLIBASA BOGDAN – clasa PUFO, 60 cc, Locul V;

OPREA MIHNEA – clasa PUFO, 60 cc, Locul X;

BIGU VASILE – clasa MINI, 60 cc, Locul IV;

ONEL COSMIN – clasa clasa KADET, 80 cc, Locul VII

CHIRIAC ANDREI – clasa KF3, 125 cc, Locul VI.

„ – Aceste rezultate inseamna performanta pentru noi deoarece in Barlad nu existe pista de antrenament si locurile sunt onorabile tinand cont de participarea numeroasa, cate 23 – 24 de piloti la start la fiecare clasa . Suntem inaintea unor cluburi cu finantare si posibilitati mult peste noi. Pe 8-9 Mai am participat la Concursul National de la Tg Secuiesc ” Memorialul Codrut Morar si Jeni Ferenc ” unde suntem o prezenta constanta la concurs cât si pe podium. La aceste concursuri pe lânga proba „vedeta ” de viteza sunt si probele de teorie „legislatie rutiera ” si indemanare .La aceste probe suntem tot timpul pe podium deoarece avem posibilitatrea sa ne pregatim bine. „

Asa merg pe drumul vietii invingatorii, ca sunt ei inca mici, ca sunt ei faimosi !Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background