Ce s-a întâmplat în România imediat după cutremurul din Nepal: Facebook-ul a luat-o RAZNA

Written by on mai 17, 2015

Tragedia din Nepal, unde au murit peste 8.000 de oameni în urma a două cutremure, a impresionat o lume întreagă. Din acest motiv Facebook a creat o aplicație destinată celor aflați în zonele afectate.

Aplicația pusă la dispoziție de Facebook era destinată persoanelor care se aflau în zonele afectate din Nepal și, prin intermediul ei, cei care erau în afara oricărui pericol puteau să le comunice asta rudelor și apropiaților prin intermediul rețeleli de socializare.

Dintr-o eroare, o mulțime de utilizatori din lumea întreagă, inclusiv din România, au primit notificare de la Facebook pentru a spune dacă sunt sau nu în siguranță, deși nu se aflau și nici nu au fost vreodată în Nepal.

În necunoștință de cauză, mulți dintre ei nu au oprit notificarea ci au spus că sunt în siguranță. Astfel, s-a creat un adevărat haos și mulți utilizatori au crezut că este vorba despre o glumă proastă când și-au văzut prietenii din listă ca fiind în siguranță după cutremurul din Nepal, în condițiile în care aceștia se aflau în țările de baștină – în cazul nostru, în România.

Cutremurul din Nepal de pe 25 aprilie de 7.8 grade pe scară Richter a dus la pierderea a peste 8.000 de vieți și la rănirea a peste 17.000 de oameni. Un al doilea cutremur mare de 7.4 grade ce a avut loc pe 12 mai a omorât cel puțin 57 de oameni și peste 1.100 de răniți.


Libertatea.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background