Italia: cutremur extrem de puternic în această dimineață

Written by on octombrie 30, 2016

ACTUALIZARE 11:00  Rețeaua de socializare Facebook a activat instrumenul creat special pentru astfel de situații, acela de „Verificare a stării de siguranță” pentru zona cutremurului din Norcia.

Prin acest instrument, utilizatorilor care locuiesc în zona afectată de cutremur li se poate permite marcarea prin sistemul check-in, să-și anunțe familiile și prietenii despre starea lor după dezastru.


ACTUALIZARE 10:15 Peste 10 replici s-au înregistrat în urma seismului produs la 07:40 (ora Italiei), majoritatea în jurul a 4 grade pe scara Richter. Până la această oră nu s-au semnalat victime omenești.

Comunitatea românilor ce locuiesc în Italia este destul de numeroasă, mai ales în zona epicentrului. Mulți dintre ei au postat pe rețelele de socializare mesaje prin care își anunță familiile și prietenii că sunt teferi.

Și numeroși bârlădeni care locuiesc în zonele afectate de cutremur, au postat pe facebook mesaje prin care și-au anunțat apropiații că sunt în afara pericolului, dar și mesaje prin care, unii dintre ei, anunță că vor să vină în țară.


ACTUALIZARE 09:45 Magnitudinea revizuită a fost de 6,6 grade în estimarea Institutului Italian de Seismologie. Adâncimea la care s-a produs seismul este însă de numai 10 kilometri, ceea ce ar putea înseamna pagube mari.

Măsurătoarea inițială indica o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter.


ACTUALIZARE 09:15  Centrul de Seismologie Italian încă calculează magnitudinea cutremurului din această dimineață, citează televiziunea RAI 1.


ȘTIRE INIȚIALĂ. Un cutremur cu magnitudinea de moment 6,6 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață în Centrul Italiei, la o adâncime de 10 kilometri.

Potrivit primelor informații, seismul a produs pagube materiale importante. Nu se cunosc deocamdată dacă s-au înregistrat victime omenești.

Presa locală menționează că durata seismului a fost de aproape un minut.

Mișcarea telurică a avut epicentrul la 130 de km de Roma și s-a înregistrat la ora 7:41 (ora Italiei). {vembed Y=EYT0aUVlxhc}{vembed Y=XvzPxfzlJqg}


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține BunăDimineațaBârlad pe Facebook cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background