Premierul Italiei, comparat cu Nicolae Ceauşescu

Written by on May 6, 2015

Umoristul italian Maurizio Crozza l-a comparat pe premierul de centru-stânga al Italiei, Matteo Renzi, cu Nicolae Ceauşescu, ironizând noua lege electorală propusă de Guvernul italian şi adoptată săptămâna trecută de Parlamentul de la Roma.

Umoristul genovez a ironizat, în emisiunea DiMartedi, difuzată la postul tv LA7, politicile premierului de centru-stânga, oprindu-se inclusiv asupra legii electorale Italicum, pe care Guvernul Renzi şi-a asumat răspunderea şi a primit încrederea Parlamentului săptămâna trecută.

“După zece ani, Matteo Renzi a reuşit adoptarea unei legi electorale care prevede oferirea tuturor puterilor primului-ministru. Nici măcar Ceauşescu, dacă aţi auzit vreodată de el, nu a fãcut o astfel de lege”, a spus Maurizio Crozza.

Noua lege electorală italiană (Italicum) prevede un sistem de vot proporţional, avantaje pentru majoritatea parlamentară, un prag electoral de 3 la sută (şi redistribuirea voturilor partidelor care nu îl depăşesc), modificarea circumscripţiilor electorale şi două tururi de scrutin. Legea, care a atras numeroase critici, în special din partea partidelor mici, va intra în vigoare la 1 iulie 2016.


Gandul.info


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background