Alertă falsă de cutremur de 10 grade pe Richter emisă pe Biziday

Written by on martie 3, 2017

ACTUALIZARE.Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday, scrie Moise Guran. Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ!

Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul

Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday.”


ȘTIRE INIȚIALĂ. Vineri seara, abonații aplicației Biziday a lui Moise Guran, au trăit clipe de panică după ce pe ecranele telefoanelor le-a apărut un mesaj în care li se cerea să meargă împreună cu familia sub o grindă. Conform mesajului, ar fi urmat un seism de 10 grade pe scara Richter.

Lansată în decembrie 2016, aplicația Biziday și-a propus printre altele să creeze un sistem de alertă de cutremure care să anunțe prin mesaje sonore cu cel puțin 20 – 30 de secunde înainte de producerea unei astfel de mișcări telurice.

BIZIDAY – VICTIMA HACKERILOR

În această seară, mesajele de avertizare au „sunat” îndelung, preț de aproximativ 2 minute, afișând pe ecranul telefonului mesajul: „Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km. Păstrați-vă calmul și mergeți cu familia sub o grindă solidă!”.

Mesajul ducea către un link care însă nu se deschidea, afișând o eroare. Între primul și celelalte 6-7 mesaje de alertă a fost o pauză de cca 2 minute.

Aplicația Biziday a fost nefuncțională timp de 20 de minute, după care a devenit funcțională, neafișând însă nici un mesaj referitor la alerta emisă.

După 30 de minute, Biziday a transmis următorul mesaj: „Ne cerem scuze pentru alertele primite! Încercăm să stablim ce s-a întâmplat.

Ceea ce ați primit nu esteo Alertă de Cutremur ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugerează că serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat și investigăm. Ne cerem scuze și vom reveni de îndată ce voi avea mai multe informații”, a precizat Moise Guran.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background