Câţi români au revendicat premii la Loteria bonurilor fiscale

Written by on aprilie 15, 2015

4.245 de persoane au depus marţi şi miercuri – până la ora 10.00 -, la sediile teritoriale ale administraţiei fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, a anunţat ANAF.

 Un calcul arată că, în prezent, valoarea premiului pe care l-ar putea primi fiecare câştigător este de 197 de lei, rezultat după plata impozitului la stat, însă numărul total al bonurilor câştigătoare poate creşte în intervalul de 30 de zile pe care participanţii la loterie îl au la dispoziţie pentru revendicarea premiilor. 

Situaţia cererilor de revendicare a premiiilor pe direcţiile regionale ale Finanţelor Publice este următoarea: DGRFP Iaşi   – 709 persoane, DGRFP Braşov  – 651 persoane, DGRFP Galaţi  – 568 persoane, DGRFP Bucureşti  – 548 persoane, DGRFP Ploieşti  – 496 persoane, DGRFP Cluj   – 490 persoane, DGRFP Timişoara  – 413 persoane, DGRFP Craiova  – 370 persoane.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paşte, în data de 13 aprilie, fiind luate în considerare toate bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie, pentru cumpărăturile plătite cu cardul, bonuri de masă sau numerar.

În urma extragerii, sunt câştigătoare bonurile fiscale în valoare de 6 lei emise la 7 februarie.

Persoanele care au bonuri câştigătoare îşi pot revendica premiile în maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata câştigurilor va fi făcută de Ministerul Finanţelor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

Pentru a-şi revendica premiile, câştigătorii trebuie să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a paşaportului şi o cerere scrisă. Valoarea totală a premiilor, de un milion de lei, se va împărţi în mod egal între toate persoanele care solicită şi îndeplinesc condiţiile loteriei bonurilor fiscale.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Sursa:Gandul.info


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background