Comunicat de presă cu privire la situația refugiaților sirieni

Written by on septembrie 28, 2015

REZOLUŢIA PARTIDULUI NAŢIONAL DEMOCRAT

adoptată cu prilejul Comitetului Executiv Naţional din data de 26.09.2015 cu privire la situaţia refugiaţilor  sirieni

Partidul Naţional Democrat consideră că românii sunt oameni ospitalieri şi pot ajuta nişte oameni în nevoie, însă în limitele pe care şi le permite şi nepericlitând stabilitatea economică şi securitatea naţională.

Este uman să ajutăm, este normal să fii solidar, alaturi de celelalte popoare europene, cu cei aflaţi în necaz, dar nimeni nu ne poate dicta să îi integrăm pe cei ce apelează la ajutorul nostru.

Un popor creştin ortodox va întinde întotdeauna cu mărinimie o mână de ajutor oamenilor prigoniţi de război, dar nu suntem atât de naivi încât să credem că cei ce vor veni la noi în calitate de refugiaţi vor dori cu toţii să se integreze în societatea noastră.

 Faptele au demonstat că majoritatea refugiaţilor sosiţi din Siria, de religie musulmană, nu doresc să adopte valorile şi principiile noastre de viaţă, incluzand aici si pe cele europene, şi nu sunt dispuşi să renunţe la un mod de viaţă şi la niste principii aflate în opoziţie făţişă cu normele sociale general acceptate în Europa, fapt ce constituie un veritabil risc de securitate atât la nivel local cât şi european.

PND crede că situaţia actuală a refugiaţilor îşi are rezolvarea la nivel internaţional, în primul rând prin analizarea şi remedierea cauzelor care au condus la acest conflict armat, generator de dezastru, iar soluţia relocării acestor oameni nu poate fi decât una temporară, aceştia trebuind să se întoarcă în propria lor ţară atunci când situaţia din tarile lor se va rezolva.

Biroul de presă, PND.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background