Islamiști reținuți la granița cu România

Written by on November 18, 2015

Polițiștii de frontieră din R. Moldova au depistat pe malul râului Prut doi tineri care intenționau să ajungă clandestin în România. Asupra acestora au fost găsite cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

La data de 17 noiembrie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni, inspectorii de frontieră au observat două persoane care înaintau spre râul Prut.

O perioadă de timp acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal frontiera de stat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă, drept pentru care polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armele din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv, 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbații aveau antecedente penale, unul din ei executând o condamnare pentru omor. Pe perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar, suspectul a fost convertit la religia islamică.

„La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte interzise, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odată ajunse în Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul remis de autoritățile din Republica Moldova.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background