Puiești: Armă neletală deținută ilegal

Written by on February 11, 2016

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au ridicat o armă neletală supusă autorizării, deținută în mod ilegal de un bărbat, în vârstă de 63 ani, din comuna Puiești. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

„În ziua de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Postului de Poliție Puiești au desfășurat o acțiune pe raza comunei Puiești pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

De la locuința unui bărbat, în vârstă de 63 ani, din comuna Puiești, polițiștii au ridicat o armă neletală cu aer comprimat supusă autorizării și 14 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale. Bărbatul a afirmat că a achiziționat arma în urmă cu mulți ani, însă nu s-a prezentat la Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase pentru întocmirea documentelor legale”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Arma și diabolurile au fost ridicate de polițiști în vederea efectuării de  cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background