Steaua fără nume

Written by on July 27, 2016

Steaua a obținut un rezultat bun la Praga, în prima manșă din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Acest 1-1 pe terenul Spartei este „dătător de speranțe”, după cum s-a exprimat antrenorul Laurențiu Reghecampf. Fundașul Gabriel Tamaș a mers și mai departe și a spus că „este un egal cât o victorie”. Nu-i totuși cam mult?

Cinstit vorbind, Steaua nu a făcut un meci mare în Cehia. Nici nu poți avea prea multe pretenții, deoarece este abia a doua partidă oficială pe care Roș-Albaștrii au jucat-o în acest sezon, după victoria contra Concordiei Chiajna, in finala Cupei Ligii. La fel de adevărat este însă și faptul că Sparta Praga nu jucase niciun meci oficial înainte de confruntarea cu formația bucureșteană. Dacă privim lucrurile din acest unghi, parcă ne-am fi așteptat la o evoluție ceva mai consistentă a steliștilor, care au scos un egal grație unei lovituri libere pe care a executat-o cu măiestrie Nicolae Stanciu.

Așa cum se întâmplă de obicei, patronul Gigi Becali s-a arătat deranjat după meci de prestația unor jucători ca Adnan Aganovic sau Alexandru Tudorie. Dacă mai punem la socoteală că în echipă și-au făcut apariția Vlad Achim și Bojan Golubovic, se poate spune că Steaua a fost serios remaniată în această pauză de vară. Când îi dai pe Fernando Varela și Alex Chipciu și nu-l ai la dispoziție pe Jugurtha Hamroun, suspendat pentru indisciplină, n-ar trebui totuși să fii susprins de evoluția propriei echipe.

Patronul Stelei ar vrea să vândă pe bani mulți fotbaliștii cei mai valoroși, să cumpere pe bani puțini alți jucători și să defileze prin Liga Campionilor. Cu o astfel de strategie este greu să ajungi în grupele acestei competiții, deoarece sunt alte echipe care își calculează pașii mult mai atent decât o face Steaua. La fosta campioană europeană există o brumă de strategie, dar și multă improvizație. Spre exemplu, Becali s-a gândit abia după meciul de la Praga că era bine să-l fi luat pe Lucian Sânmărtean, care și-a încheiat aventura în Arabia Saudită, fiind transferat în cele din urmă de Pandurii Târgu Jiu. Părerea de rău este cu atât mai mare, cu cât bistrițeanul era liber de contract, deci costul înregimentării sale era mult mai mic. Dacă nu e Sânmărtean, poate apărea însă altcineva până săptămâna viitoare, probabil în funcție de cum va fi vremea. Dacă va fi soare, cu siguranță va fi deschidere din partea conducerii către un jucător încântător. Dacă va ploua, probabil că va veni cel mult un închizător, asta că tot nu poate fi folosit Alex Bourceanu în dubla cu Sparta.

Steaua a apucat-o pe un drum care nu pare să aibă trecut pe indicator “către performanță”. Poate fi o impresie greșită, însă la felul în care s-a gândit strategia de transferuri în această vară, concluzia este că echipa are nevoie măcar de un sezon pentru a-și dezvălui potențialul, atât cât este. Până atunci, fanii Stelei trebuie să strângă tare din pumni, în speranța că formația lor favorită va reuși să dea marea lovitură și să ajungă în grupele Ligii Campionilor. Dacă nu, măcar în grupele Europa League, dar pentru asta trebuie să elimine Sparta Praga în meciul de săptămâna viitoare. Se anunță o partidă de foc pentru toată lumea, iar cei aflați în căutare de ponturi la pariuri pot să tragă câteva concluzii din ceea ce au citit mai sus.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background