5 grupări specializate în contrabanda cu țigări, destructurate de DIICOT

Written by on aprilie 9, 2017

Peste jumătate de milion de țigarete, 10 autoturisme, tehnică antispionaj, mii de articole pirotehnice, 110.000 de lei și 8.700 euro au fost indisponibilizați de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Vaslui și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 35 de percheziții efectuate astăzi, la membrii a 5 grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigarete. 50 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

PERCHEZIȚIE ȘI LA SEDIUL SECTORULUI DE POLIȚIE DE FRONTIERĂ FĂLCIU.

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T.Vaslui, au efectuat 35 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea a 5 grupări infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu tutun.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 –  2017, membrii grupărilor infracționale ar fi primit, deţinut, transportat şi ar fi vândut pe raza municipiului Bârlad ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova.

Grupările ar fi fost structurate pe mai multe paliere, respectiv: depozitare, transport, distribuție, comercializare și sprijin.

La una din locațiile percheziționate anchetatorii au descoperit un dispozitiv anti-spionaj menit să detecteze microfoanele ascunse, ceea ce arată că traficanții știau că se află în vizorul autorităților. Mai mult, conform unor surse apropiate anchetei, din grupare ar face parte și un polițist de frontieră care avea rolul de a supraveghea și asigura trecerea cantităților de țigarete dinspre republica Moldova către țara noastră.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 500.000 de țigarete, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 de lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse și 3.200 de cutii cu materiale pirotehnice deținute fără drept.

De asemenea, 10 autoturisme au fost indisponibilizate, în vederea aplicării sechestrului asigurător.

Polițiștii au pus în aplicare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background