A fost identificată femeia care și-a aruncat nou-născutul la ghena de gunoi

Written by on noiembrie 29, 2016

 

ACTUALIZARE Ora 22:45. Polițiștii bârlădeni au emis ordonanță de reținere  pentru 24 de ore pe numele Cristinei Petriman. Ea își va petrece noaptea în arestul IPJ Vaslui. Cel mai probabil mâine ea va fi prezentată în fața magistraților de la Judecătoria Bârlad cu propunerea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

Reacții dure pe contul de facebook al Cristinei P. :


ȘTIRE INIȚIALĂ. După o muncă asiduă a polițiștilor criminaliști din Bârlad, a fost identificată și reținută femeia suspectată că a aruncat sâmbăta trecută, la ghena de gunoi, un  bebeluș mort. Imediat după acest gest, femeia a fost de negăsit câteva zile.

Polițiștii din Bârlad au reușit astăzi, 29 noiembrie, la trei zile după descoperirea macabră din containerul din vecinătatea blocului K2 (zona Grădină), s-o identifice și s-o aducă la audieri și reconstituire, pe cea care este suspecta principală că ar fi aruncat la gunoi cadavrul unui nou-născut, pus într-un sac menajer.

Este vorba de Cristina Petriman, o tânără de 34 de ani, din Bârlad, care lucra în ultimul timp ca dispecer la o firmă de taximetrie. Polițiștii o audiază în aceste momente pe tânără, încercând să afle cum a decedat copilul și de ce a recurs la gestul de a-l arunca la tomberon. Suspecta ar fi părăsit orașul imediat după ce, în cursul nopții de 25 spre 26 noiembrie, ar fi aruncat cadavrul bebelușului.

Anchetatorii au identificat-o ca suspectă încă din primele două ore ale anchetei

După apelul la 112 din dimineața zilei de sâmbătă – 26 noiembrie, la fața locului unde a fost descoperit cadavrul nou-născutului, s-a deplasat o echipă de polițiști criminaliști, care în urma investigațiilor amănunțite, au descoperit în interiorul sacului menajer un desfășurător al facturilor de la o firmă ce comercializează produse cosmetice. Conform procedurilor, polițiștii au identificat distribuitorul al cărui desfășurător era și acesta și-a amintit numele tuturor persoanelor cărora le livrase comenzile respective.

Suspecta a părăsit orașul, însă știa că este căutată de poliție

Prin eliminare, polițiștii au dat de toate persoanele căutate, numai de femeia de 34 de ani, nu. Imediat ce investigatorii de la poliția Bârlad au avut informația că tânăra a părăsit Bârladul, au mers la stațiile de unde se efectuează plecări cu microbuzele și au cerut înregistrările camerelor de supraveghere ale acestora. Măsura s-a dovedit inutilă, deoarece apăreau indicii că Petriman Cristina ar fi părăsit orașul cu autoturismul unui bun amic care avea drum la București, ori cu părinții unei prietene care, de asemenea, s-au oferit s-o ducă în drumul lor în capitală.

Ajunsă în București, tânăra de 34 de ani, a început să citească edițiile online ale ziarelor locale, de unde a aflat că nou-născutul a fost descoperit de un om al străzii care scotocea prin gunoaie și care a anunțat și poliția. Aceasta a luat legătura cu mai multe cunoștințe care i-ar fi spus că este căutată de polițiști, insă ea a negat vehement susținându-și nevinovăția.

Polițiștii bârlădeni au lucrat exemplar

În cursul după-amiezii de astăzi, polițiștii au reținut-o Cristina P. și au dus-o la audieri. După declarațiile date în fața anchetatorilor, aceasta a fost dusă la reconstituire și percheziția domiciliară. Tânăra locuia cu chirie într-un apartament de la parterul unui bloc aflat la aproximativ 50-60 de metri de locul unde a abandonat trupul bebelușului.

Ulterior necropsiei efectuate asupra cadavrului copilului, legiștii au stabilit că vârsta era cuprinsă între 45 și 60 de zile și că era de sex masculin. Ei spun de asemenea că moartea acestuia a survenit cu cel puțin 4-5 zile înainte să fie depozitat la ghena de gunoi, dar nu mai mult de 7 zile. Cauza decesului va fi stabilită cu exactitate după analizele histopatologice.

„Astăzi, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat pe raza municipiului Bucureşti o femeie, în vârstă de 34 ani, domiciliată în municipiul Bârlad care în luna octombrie a.c. a născut la domiciliu un băieţel, iar imediat după naştere i-ar fi provocat decesul. În dimineaţa de 26 noiembrie a.c., femeia a aruncat corpul copilului într-un container de gunoi, unde a fost găsit de un bărbat, de 39 ani, din municipiul Bârlad, acesta sesizând  poliţiştii la numărul de urgenţă 112.

Femeia a fost condusă pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, faţă de aceasta fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 200 Cod Penal, respectiv uciderea sau vătămarea nou-născutului săvârşită de către mama”, a declarat Loredana David – purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Anchetatorii au mai descoperit că suspecta mai are doi copii minori, unul aflat în grija mamei sale și un altul născut în 2006, dat ulterior în plasament.

După audieri se va stabili încadrarea juridică a faptei și se vor dispune măsurile legale.

{vembed Y=_EjIk8Ib5Nk}


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background