Accidente grave în weekend: un mort și șase răniți

Written by on octombrie 23, 2016

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Vaslui au avut loc două accidente de circulație grave în urma cărora o persoană a decedat, iar alte șase au suferit vătămări corporale.

În după-amiaza de 22 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați la numărul de urgență 112 despre producerea unui accident de circulație pe un sector de drum situat între localitățile Zorleni și Popeni. Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene și Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetări la locul producerii accidentului și au stabilit următoarele:

Loredana P., în vârstă de 34 de ani, din municipiul Tecuci, a condus un autovehicul pe D.N. 24 A, din direcția Zorleni către Popeni. La un moment dat a fost surprinsă de apariția pe  partea carosabilă a unui vehicul cu tracțiune animală condus de Daniel C., în vârstă de 30 de ani, din comuna Zorleni, vehicul care se deplasa în aceeași direcție si care nu era semnalizat în mod corespunzător. Conducătoarea auto a încercat să evite impactul și a frânat, însă a acroșat căruța și ulterior autovehiculul a pătruns pe sensul opus unde a  intrat în coliziune cu un autovehicul condus în mod regulamentar de Claudiu H., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vaslui.  

La Spitalul Municipal de Urgență Bârlad au fost transportați pentru acordarea de îngrijiri medicale conducătorii auto, doi pasageri din primul autovehicul (un bărbat, în vârstă de 22 de ani și un altul în vârstă de 24 de ani, ambii din municipiul Bârlad) și 2 pasageri din al doilea autovehicul (o femeie, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Vaslui și un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Galați).

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au arătat faptul că nu au consumat băuturi alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiuni  de vătămare corporală din culpă.


În seara de 22 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați la numărul de urgență 112 despre producerea unui grav accident de circulație pe D.N. 24 A, pe un sector de drum din afara localității Stănilești. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au rezultat următoarele date:

În timp ce Alexandru B., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Huși, conducea un autovehicul din direcția Huși către localitatea Gura Văii, comuna Stănilești, a accidentat un pieton, în vârstă de 54 ani, din comuna Drânceni, care se deplasa pe partea carosabilă, având aceeași direcția de mers. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși, însă urmare a leziunilor grave a decedat în cursul nopții.  

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat băuturi alcoolice.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs tragicul eveniment, fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

PLOAIA ŞI CEAŢA IMPUN O CONDUITĂ PREVENTIVĂ LA VOLAN

În această perioadă, ploaia afectează siguranţa circulaţiei rutiere, fapt pentru care le recomandă conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Precizăm, de asemenea, că este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri.    

O altă problemă cu care şoferii se confruntă în aceste zile este ceaţa. Fenomenul meteorologic impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.  


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține BunăDimineațaBârlad pe Facebook cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background