Acțiune pentru prevenirea evaziunii fiscale în județul Vaslui

Written by on iulie 8, 2015

Poliția Română acționează permanent pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie.

În ziua de 07 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie şi panificaţie, pentru  protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

Activitățile de control au fost efectuate pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și orașului Negrești.

Polițiștii au efectuat controale la 43 agenți economici care desfășoară activități în acest domeniu și la 22 producători agricoli individuali. De asemenea, au fost verificate şi 38 de mijloace de transport,

„În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 52 sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 16 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, 12 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 5 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 26.415 lei”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

La acţiune au participat și poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, și poliţie rutieră, precum și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background