Acțiunea BLOCADA: peste 500 de amenzi și 19 permise de conducere reținute

Written by on August 9, 2016

Poliţia Română desfășoara acţiunea “Blocada” la frontierele României, acționând pe sectoarele de drum cu trafic intenspe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări și autogări.

Într-o săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui  au constatat 20 de infracțiuni, au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale, au reținut 19 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

În conformitate cu planul aprobat de ministrul afacerilor interne Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, în perioada iulie – august 2016, la nivel național, polițiștii să desfășoare acţiunea “Blocada”, la toate frontierele României.

Acțiunea se desfășoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Astfel, în perioada 1-7 august a.c., polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acționat zilnic, desfășurând 35 de activități specifice la nivelul județului Vaslui.

S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii au constatat 20 de infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară, 13 la regimul circulaţiei rutiere și 4 de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 556 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 177.190 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 4.473 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 30 de sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 463 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 198 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background