ACUZAȚII GRAVE: „Sesizez ANAF, Curtea de Conturi, DNA pentru a se recupera prejudiciul real cauzat!”

Written by on mai 24, 2017

Străzi asfaltate cu măturoiul, bitum ce dispare după prima ploaie, sunt doar două exemple, vizibile, pentru cei care tranzitează sau conduc zilnic prin orașul Bârlad. Intr-o singură frază: lucrări de mântuială ce sunt plătite cu bani grei din buzunarele contribuabililor fără ca niciun for superior, Primăria Bârlad, să ceară socoteală societății care se ocupă cu aceste activitati: Reiser SA.

ÎIn fiecare an această firmă este abonată la lucrările de reparație ale străzilor din Bârlad, în fiecare an se alocă sume importante pentru efectuarea acestor investitii, dar nimeni nu a avut nici măcar curiozitatea să îi întrebe cum  și in ce fel sunt cheltuiți banii.

 

DECLARAȚII INCREDIBILE DIN PARTEA UNUI MEMBRU AGA .

De pe 12 mai a.c. este depusă la Primăria Municipiului Barlad, demisia lui Gîță Vasile, membru in consiliul de administrație ( AGA) Reiser SA. El a câștigat aceasta functie, prin concurs, la data de 23 decembrie 2016. In cererea de demisie, acesta ( apropiat al edilului Boros si care a si candidat pentru funcția de șef la serviciul Piața, Parcări si Comitire) ii aduce la cunoștința primarului lucrurilele care se petrec la Reiser.

„ Astăzi, data de 12 mai 2017, ora 10 m-am prezentat la sediul SC Reiser SA la ședinta CA( n.r. Consiliului de Administrație) . S-au prezentat la semnat contractele de administrare/ mandat perfectate de autoritate publica tutelară. Acestea au fost întocmite in mod neprofesionist , fără a se cuantifica obiectivele si indicatorii de performanța tehnico-financiară, economică , clauze de mediu, fără a se face diagnosticarea societății așa cum am solicitat prin nenumărate adrese -evaluarea de piața a entității ( obligație expresa a acționarului CLM ) raportat la entitatea SC Reiser SA Barlad .

Am constatat ca pana la data prezenta nu s-a pus in aplicare planul de administrare propus de mine la stadiul de proiect si Obiecțiile , constatările , propunerile prezentate referitor la controlul activității pe perioada de funcționare a SC Reiser SA Barlad care a PREJUDICIAT ENORM BUGETUL LOCAL prin alocarea -finanțarea producției si serviciilor /lucrărilor de reabilitare a străzilor , etc la prețuri de 2-3 ori mai mari decât cele practicate de ceilalți operatori de pe piața, aprobate de CLM Barlad , fără verificare si analize de preț atașate -toate aprobările de competentă CLM Barlad.

Deși am atras atentia ca noile prețuri/tarife aprobate sa aibă atașate documentația de baza, analize de prețuri cu consumurile specifice de resurse înglobate in lucrări , acest lucru nu s-a realizat, exista in continuare riscul de a fi prejudiciat bugetul local.

Am solicitat recuperarea prejudiciului imens adus colectivității -UAT Bârlad, diagnosticarea societății – puncte tari si puncte slabe prin evaluarea de către evaluatori autorizați de întreprinderi, sesizarea organelor competente de control: ANAF, Curtea de Conturi , DNA pentru a se recupera prejudiciul real cauzat.

Solicit sesizarea instituțiilor abilitate de control/ organele judiciare inclusiv Inspectoratul de Stat in Construcții care in urma constatărilor prin procese verbale conform Procedurii nr29/04/2015 va hotărî îndeplinirea/neîndeplinirea cerințelor legate de introducerea/ punere la dispoziție pe piața a mixturilir bituminoase conform HG nr 622/2004. Societatea nu dispune de managementul calității in construcții, precum un sistem propriu conceput si realizat care sa certifice performanța produselor pentru construcții.

Va informez ca renunț la aceasta functie de membru in CA pe motivul ca nu s-a realizat , nu s-a aplicat nimic din cele propuse de mine si nu pot semna un contract de administrare/ mandat care nu este conform legii . In momentul când se vor lua măsurile ce se impun, precizate de mine in perioada 2016-2017 sunt disponibil de a exercita atribuțiile in CA la SC Reiser SA”, scrie în foaia de demisie Vasile Gîță.

 

SALARII „ BETON „ LA REISER.

Pentru munca depusă șefimea de la Reiser sunt si indemnizații salariale pe măsură, banii pe care ii ridică in fiecare lună directorul Reiser, nu sunt deloc de aruncat. Astfel, Ghenghea Florin , cunoscut ca Lotzi de apropiați, membru cu vechime in PSD primește 114.338, adică 9528 lei pe luna. Aici se mai Adaugă si indemnizația de membru in CA, adică alți leișori.

Mâine veți citi cu ce prime s-au premiat in 2016. Ar fi si păcat să nu își primească recompensa, doar si-au îndeplinit atribuțiile de serviciu – cum să risipești banul public.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background