Amenzi pentru comercianții de mărțișoare și flori

Written by on March 12, 2017

În perioada 1-8 Martie multi bârlădeni au fost nevoiți să facă un adevărat „ âslalom” printre vânzătorii de mărțișoare si flori. Unii te agasau cu oferta pe care o împrăștiau fonic in toate direcțiile, alții vindeau „vestitorii primăverii” fără a elibera măcar un bon fiscal.

Având experiența anilor trecuți, polițiștii vasluieni i-au luat la verificat pe micii  întreprinzători,  si numai la Barlad au identificat doi patroni „certați” cu legea. Unul dintre ei comercializa  statuete din ipsos în Piața „Sf. Ilie” si nu avea documente justificative  primind un „ cadou” de la oamenii legii in valoare de 500 de lei,  iar marfa i-a fost confiscata. Cel de al doilea, vânzător de flori, a fost amendat cu aceeași suma  si i-au fost confiscate florile pentru ca nu avea, din nou, acte de proveniența.

„In tot județul Vaslui polițiștii au luat la verificat agenții comerciali, actiunea vizand prevenirea  și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul comercializării de produse agroalimentare și a celor specifice zilei de 8 Martie. 48 de agenți economici si 13 producători agricoli au fost verificați. In total au fost  date 22 de sancțiuni contravenționale, 20 pentru nerespectarea legii 12/1990 privind comerțul ilicit in valoare de 22.000 lei. Au mai fost aplicate doua  amenzi pentru nerespectarea legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică in valoare de 500 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 6.650 lei”, ne-a declarat Alina Tonica reprezentantul IPJ Vaslui. 

Anul acesta, spre deosebire de aceeași perioada a anului trecut, si pe rețeaua virtuală au apărut poze in care „eroi” erau acești comercianți de flori, iar bârlădenii reluau întrebarea in ceea ce privește eliberarea  bonului fiscal.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background