UPDATE. Andrei Spiridon, arest la domiciliu

Written by on January 12, 2016

UPDATE 15:30. După aproximativ 30 de minute cât a durat ședința de judecată de la Tribunalul Vaslui, magistrații au decis să aplice măsura arestului domiciliar pentru Andrei Spiridon, designerul din Bârlad acuzat de viol asupra unei minore.

Completul de judecată a respins astfel cererea de luare a măsurii arestului preventiv, așa cum solicitaseră procurorii de la Parchetul Bârlad. Decizia este definitivă.

Măsura arestului domiciliar poate fi revocată dacă inculpatul încalcă măsurile restrictive impuse în acestă situație, fiindu-i interzis să ia legătura cu partea vătămată, ori să nu încerce să influențeze martorii care au dat declarații pe parcursul anchetei penale. De asemenea, părăsirea domiciliului fără încuviințarea judecătorilor duce automat la anularea măsurii arestului domiciliar și plasarea sa în arest preventiv.

De asemenea, Andrei Spiridon va fi dat și în consemn la frontiere, ca acesta să nu poată părăsi țara pe durata controlului judiciar.


Știre inițială: Astăzi, la Tribunalul Vaslui, se judecă contestația procurorilor de la Parchetul Bârlad, privind arestarea lui Andrei Spiridon, designerul acuzat că a violat o minoră de 17 ani.

13 ianuarie, ora 13:00, zi cu emoții pentru Andrei Spiridon, tânărul de 29 de ani din Bârlad, acuzat că a violat în luna decembrie 2015 o minoră de 17 ani. El a fost reținut de anchetatori în seara zilei de 6 ianuarie a.c., fiind apoi prezentat în fața judecătorilor bârlădeni pe 7 ianuarie cu propunere de arestare preventivă.

Cu toate că, în seara zilei de 6 ianuarie, între acuzat și victimă a fost parafat un acord de mediere în urma căruia suspectul ar fi trebuit să achite 50.000 lei pentru retragerea plângerii, magistrații bârlădeni au repus pe rol cauza în care procurorii cereau mandat de arestare pentru 30 de zile. Asta deoarece, minora a anulat acordul imediat a doua zi motivând că a fost intimidată și că i s-au expus numai dezavantajele unui astfel de proces.

Pe 7 ianuarie a.c., Judecătoria Bârlad a respins cererea Parchetului, de luare a măsurii arestării preventive însă procurorii au depus imediat contestație la decizia respectivă. Tribunalul Vaslui va decide astăzi dacă Andrei Spiridon va fi trimis în arest pentru următoarele 30 de zile.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background