„Angela merge mai departe?!”

Written by on decembrie 22, 2016

Aceasta-i întrebarea! Dar, cum in România totul merge pe principiul „se poate si așa”, cu siguranța managerul spitalului bârlădean, Angela Chirilă, va mai sta ceva timp pe scaunul călduț.

Anul Nou îi va aduce ceva emoții celei care se afla in fruntea unității spitalicești pentru ca activitatea ei va fi verificată, ea aflandu-se in „ograda” a autorităţii locale, iar cel care va numi comisia de evaluare este însuşi primarul Dumitru Boroş.

Dacă vor fi constatate abateri în derularea contractului de management, Chirila va fi pusă pe liber. Măsura urmează să fie luată la împlinirea unui an calendaristic de când a semnat contractul de management cu Consiliul Local Bârlad, care administrează spitalul.

Cele două părţi au încheiat contractul pe 14 octombrie 2015, aşa că un an de la preluarea mandatului s-a împlinit pe 14 octombrie 2016, însă legislaţia în vigoare prevede ca activitatea managerială să fie evaluată după finalizarea unui an calendaristic. Contractul de management încheiat în octombrie 2015, prevede că în sarcina edilului şef cade urmărirea modului în care directorul spitalului îşi realizează obiectivele şi indicatorii de performanţă, precum şi execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli. Şi tot el trebuie să numească o comisie de evaluare, membrii acesteia putând fi din cadrul primăriei, Colegiului Medicilor sau Consiliului Local.

Membrii comisiei vor studia toate documentele care susţin punctajul acordat la fiecare indicator de performanţă. La final, aceștia îi vor acorda managerului un calificativ: „Foarte Bine”, „Bine”, „Satisfăcător” sau „Nesatisfăcător”.

Potrivit Ordinului 112/2007, în cazul în care va fi evaluat cu „Nesatisfăcător”, şeful spitalului îşi va pierde funcţia. Dacă va primi „Satisfăcător”, îşi va păstra fotoliul, însă activitatea managerială îi va fi monitorizată şi, după şase luni, reevaluată.

Contractul de management este încheiat pe o durată de trei ani, însă Angela Chirilă ar putea fi demisă de primar, dacă se constată abateri grave în urma evaluării.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background