Avansări ale pompierilor vasluieni

Written by on August 2, 2018

Motiv de sărbătoare pentru militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, unii dintre aceştia au fost avansaţi în gradul următor.

În fiecare an, în ziua de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul următor. Este şi cazul a 51 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Podul Înalt” al judeţului Vaslui, care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2018 şi îndeplinesc condiţiile legale.

Dintre aceştia, un ofiţer a fost avansat, de la gradul de locotenent colonel la cel de colonel, trei de la gradul de maior la cel de locotenent colonel, unul de la gradul de căpitan la gradul de maior, iar un ofiţer de la gradul de locotenent la cel de căpitan. De asemenea, 3 subofiţeri au fost avansaţi la gradul de plutonier adjutant şef, 36 de subofiţeri la gradul de plutonier adjutant, cinci la gradul de plutonier major şi unul la gradul de plutonier.

De asemenea, numărul militarilor a fost mărit prin venirea a 12 absolvenţi, subofiţeri cu gradul de sergent major, de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu” Boldeşti şi un ofiţer, absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Pompieri.

„Ceremonia s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în prezenţa colegilor, pompierii fiind avansaţi în grad şi felicitaţi de către inspectorul şef, colonelul Blagoci Ghiorghe. Colegii prezenţi la eveniment i-au felicitat la rândul lor pe cei  care, începând cu această dată, au trecut într-o nouă etapă a carierei militare.”


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background