Bârlad: acțiune a polițiștilor pentru combaterea activităților ilicite

Written by on June 17, 2016

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a agenţilor economici şi persoanelor fizice, pentru prevenirea și combaterea activităţilor comerciale ilicite, fiind constatate 3 infracţiuni și  aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 de lei.

Joi, 16 iunie a.c., pe raza municipiului Bârlad și a comunelor arondate a fost desfășurată o nouă acțiune având drept scop prevenirea şi descoperirea faptelor ilicite de natură infracţională sau contravenţională săvârşite în urma desfăşurării activităţilor de comerţ.  Verificările au avut în vedere și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

La acțiunea organizată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier și Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni, una dintre acestea fiind de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de Legea 84/1995 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Pentru 52 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, astfel: 23 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 18 pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru încălcări ale Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, 5 în baza prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 1 la Legea  nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Pentru contravențiile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 45.750 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri  pentru care nu au fost prezentate documente de proveniență sau transport (obiecte de îmbrăcăminte, produse alimentare, țigarete).


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background